Sport
Craiova, campioană europeană!

Handbalistele de la SCM Craiova au realizat cea mai mare performanţă din istoria sportului craiovean, câştigând Cupa EHF, după ce au întors, pe teren propriu, rezultatul din tur cu formaţia norvegiană Vipers Kristiansand. Fetele noastre s-au impus cu 30-25 în Sala Polivalentă, după ce pierduseră cu 22-26 în deplasare. Cu scorul general 52-51, SCM Craiova îşi adjudecă finala şi Cupa EHF.

Jocul a fost la discreţia echipei  din Bănie, care şi-a mărit treptat avantajul, conducând în multe momente cu 9 goluri diferenţă, după ce la pauză era 18-11. Nordicele au fost afectate de atmosfera incredibilă din Sala Polivalentă şi apărarea agresivă a „leoaicelor” le-a pus în mare dificultate. Totuşi, pe final, oaspetele au redus ecartul la numai 5 goluri, iar când mai erau doar 30 secunde Ana Maria Ţicu a pierdut mingea şi Vipers putea marca pe contraatac golul care să-i aducă trofeul. Numai că portarul Iulia Dumanska a avut două intervenţii divine, singură cu adversarele şi practic a păstrat trofeul în Bănie.

S-a declanşat fiesta în tribune, fetele primind trofeul pe ritmurile celebrei melodii „We are the Champions”, dar şi în ton de „Aşa e la Craiova!” Apoi, sărbătoarea a continuat afară, pe esplanada Polivalentei, cu mii de fani alături. 

Au jucat în seara aceasta pentru SCM Craiova, realizând o performanţă fabuloasă: Dumanska, Stanciu, Lung (portari), Ţicu 11 goluri, Klikovac 5, Nikolic 5, Florianu 4, Ardean 2, Pricopi 2, Trifunovic 1, Rădoi, Vizitiu, Tudor.

Pentru Kristiansand au marcat: Sulland 10 goluri, Bratset 4, Krtistiansen 3, Johanssen 2, Borgesen 2, Skaug 2, Larsen Aune 1, Tomac 1.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.