Sport
Craioveanu: „Ca să ia titlul, Craiova are nevoie de fundaşi centrali şi de şansă”

Aflat la Madrid, izolat la domiciliu, Gică Craioveanu a intrat în dialog cu fanii Universităţii Craiova prin intermediul paginii oficiale de facebook a clubului din Bănie. şi a oferit răspunsuri interesante, în stilu-i caracteristic, unele dintre ele fiind extrase şi de noi pentru cititorii Lupa.

Despre reluarea campionatului, Craioveanu este circumspect că aceasta se va întâmpla în curând: „Cred nu o să mai vedem fotbal în România în următoarele 2-3 luni, pentru că nu va trece aşa uşor această criză. Şi chiar dacă va trece, jucătorii vor avea nevoie de timp pentru a se pregăti, pentru a ajunge la nivelul optim. Dacă se va reîncepe campionatul, mai mult ca sigur vor fi meciuri din 3 în 3 zile. E plictiseală mare, eu comentam 7-8 meciuri pe week-end, dar vă rog pe toţi să nu ieşiţi din casă!”

Despre plecarea lui Martic, "Grande" a dezvăluit că s-a petrecut la presiunea soţiei croatului: „Martic a plecat. Lui i s-a făcut o ofertă şi nu a acceptat-o, a spus că nu mai vrea să continue. L-a influenţat şi soţia, nu-i plăcea la Craiova. Şi când e şefa acasă şi comandă, e cam jale! El a vrut salariu mult mai mare. Nu poţi să compari jucătorii de acum cu noi, care eram aproape numai olteni în vestiar pe vremuri. Nu poţi să ai aceleaşi pretenţii de la ei."

Gică ştie ce-i trebuie Ştiinţei pentru a lua titlul: fundaşi centrali şi şansă:  „Vlădoiu sau Măţel pot face faţă în locul lui Martic.  În linia de fund nu va veni nimeni acum, în vară vor veni. Pe zona centrală se va pune accentul în vară, acolo avem nevoie. Sunt probleme pe faza defensivă, în special în zona centrală. Dar cine are mijlocul Craiovei în România? Nistor parcă e oltean, mi-e drag de el, e drăcos! Bărbuţ e motoreta Mobra, aleargă şi când se termină meciul, se sacrifică pentru echipă. Gustavo nu ştiu dacă va debuta, depinde când se va relua competiţia, el are contract până la vară. Avem un atacant foarte bun, Koljic este stilul lui Jerry Gane sau al lui Adi Ungur, eu am jucat mai mult al doilea vârf. Craiova are nevoie de şansă şi de fundaşi centrali pentru a lua titlul. Dacă ar veni înapoi Mitriţă şi Băluţă am fi campioni la pas. Dar e foarte greu să se întoarcă.”

Craioveanu îi dă credit în continuare fostului său coechipier, Cornel Papură, în ciuda ultimei impresii lăsate de echipă: „Avem încredere în Papură, mi-au plăcut antrenamentele lui, a avut rezultate bune, cu excepţia ultimelor două meciuri. S-a jucat slab cu FCSB. Am o relaţie foarte bună cu Papură, am şi jucat împreună, a fost colegul meu şi sincer el cunoaşte cel mai bine echipa şi va rămâne. Ar fi aproape imposibil să revină Mangia la Craiova, aşa cred eu. Nu e nicio şansă să vin eu antrenor, fiindcă avem antrenor. Nu văd modelul Bordalas, antrenorul lui Getafe, la Craiova, fiindcă nu e momentul pentru acest stil, fiindcă are rezultate, dar nu e spectacol. Bordalas are un stil de joc ca Dan Petrescu, iar noi, oltenii, vrem să spectacol, vrem să jucăm fotbal. Dacă ar juca Universitatea Craiova în Spania ar fi undeva de la mijloc în spate, cu siguranţă nu am fi la primele locuri.”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.