Sport
Craiovencele, la un pas de a evolua cu trofeul pe masă

Dacă va disputa finala cu CSM Bucureşti, echipa din Bănie are asigurată prezenţa în cupele europene

După două trageri la sorţi suspect de dificile, ţinând cont de fazele incipiente ale Cupei României, SCM Craiova va juca în semifinale cu un adversar mai accesibil, CSM Bistriţa. Astfel, echipa lui Bogdan Burcea va întâlni formaţia care a terminat campionatul pe locul 8, după ce trecuse în optimi de ocupanta locului 3, HC Zalău, iar în sferturi de Dunărea Brăila, formaţie care a încheiat Liga Naţională pe poziţia secundă. În campionat, SCM Craiova s-a impus net în deplasare în meciul cu Bistriţa, scor 28-21, dar în tur pierduse neverosimil în Sala Polivalentă în faţa echipei nou-promovate, scor 22-25.

Turneul Final Four este găzduit în acest week-end de sala „Olimpia” din Ploieşti, iar în cealalaltă semifinală se vor întâlni „galacticele” de la CSM Bucureşti şi formaţia care a terminat pe ultimul loc în Liga Naţională, Unirea Slobozia. Deznodământul acestei partide este unul cert, punându-se doar problema scorului cu care se va impune echipa care a obţinut anul acesta medaliile de bronz în Liga Campionilor. În aceste condiţii, Craiova şi Bistriţa se bat practic pentru ultimul loc de cupă europeană, adversara din finală a celor de la CSM Bucureşti obţinând astfel şi biletul pentru Europa. Finalista Cupei se va alătura lui CSM Bucureşti, Dunărea Brăila şi HC Zalău, care au obţinut acest drept prin locurile obţinute pe podium la finalul Ligii Naţionale.  Meciul SCM Craiova – CSM Bistriţa se va desfăşura vineri, de la ora 17, fiind transmis în direct la Digisport şi Dolcesport, ca şi finalele de a doua zi.

Antrenorul Bogdan Burcea nu s-a arătat neapărat entuziasmat că a evitat CSM Bucureşti în semifinale şi spune că şi meciul cu Bistriţa va fi unul destul de greu, deşi adversarul nu s-a clasat în prima jumătate a ierarhiei Ligii Naţionale. „Încă de la începutul sezonului am avut ca obiectiv calificarea în finala Cupei României. Vineri vom întâlni pe CSM Bistriţa în semifinale. Va fi un meci dificil, cu încărcătură mare, ambele echipe dorind să ajungă în finala mare. Vom face tot posibilul pentru a juca sâmbătă cu trofeul pe masă. Am avut meciuri dificile în optimi şi în sferturi. În campionat ne-am împărţit victoriile cu Bistriţa, dar sperăm să repetăm succesul din retur, când le-am învins la scor la ele acasă. Dacă vom ajunge în finală încercăm să producem surpriza, chiar dacă ştim ce valoare are echipa campioană. S-au mai întâmplat însă surprize şi poate se vor mai întâmpla, iar noi nu avem nimic de pierdut în finală, fiindcă suntem out-sideri” a prefaţat antrenorul Craiovei Final Four-ul de la Ploieşti.

Bogdan Burcea mizează pe fidelitatea elevelor sale pentru a continua la Craiova şşi în stagiunea următoare, chiar dacă nu se cunoaşte încă bugetul de care va avea parte echipa feminină de handbal. “Locul 4 în Liga Naţională este cea mai bună clasare din istoria echipei, dar nu ne putem ascunde dezamăgirea, fiindcă puteam termina uşor pe locul 2.  Handbalistele noastre de top au avut oferte bune de la alte echipe, dar am vorbit cu ele şi preferă să rămână la Craiova. Aici s-au simţit respectate, s-au simţit bine şi avem promisiunea lor că vor continua, chiar dacă nu se ştie încă bugetul pe care vom miza” a spus Burcea, adăugând că vor pleca portarul Mirela Paşca şi pivoţii străini Laurisa Landre şi Yaroslava Burlacenko. Pe postul de pivot se caută întăriri, tot din străinătate.  

 

Final Four-ul Cupei României - 19-20 mai, Ploiești, în sala „Olimpia”

Vineri, ora 17: S.C.M. Craiova – C.S.M. Bistrița

Vineri, ora 19: C.S.M. Unirea Slobozia – C.S.M. București

Sâmbătă, ora 15: Finala mică

Sâmbătă, ora 17: Finala mare

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.