Sport
Cristian Chivu împlinește 40 de ani! Ce mesaj i-a transmis Universitatea Craiova

Fostul căpitan al echipei naționale și jucător al Universității Craiova, Cristian Chivu, împlinește 40 de ani. Câștigător al UEFA Champions League cu Inter Milano, Chivu este antrenor la echipa U17 a italienilor. 

„Astăzi, 26 octombrie 2020, fostul fundaș al Universității Craiova împlinește vârsta de 40 de ani. Clubul nostru îi dorește lui Cristi să aibă parte numai de bucurii alături de cei dragi.

Cristi Chivu a ajuns în Bănie în vara lui 1998, transferat de la CSM Reșița. A fost convins să semneze de gloria Craiovei Maxima, Ilie Balaci. A evoluat în alb-albastrul sfânt al Olteniei în 32 de partide și a marcat trei goluri, în campionatul 1998-1999. De la Universitatea Craiova a fost transferat de Ajax Amsterdam. A condus defensivele grupărilor AS Roma și Inter Milano. A evoluat de 75 de ori în Naționala României, de 50 de ori purtând banderola,” stă scris în comunicatul oltenilor.

 

În vara anului 1998 s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a ajuns la doar două luni de la moartea tatălui său, fiind convins de fostul mare fotbalist Ilie Balaci, care fusese coleg și prieten cu Mircea Chivu. Înainte de intervenția lui Ilie Balaci, juniorul Chivu a fost foarte aproape de a semna cu Steaua București, în cele din urmă, chiar dacă a petrecut numai un sezon în tricoul alb-albastru, transferul în Oltenia a fost o alegere inspirată pentru viitorul său fotbalistic.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.