Sport
EXCLUSIV / Universitatea Craiova ar putea juca barajul de promovare în prima ligă la handbal masculin

Handbaliștii conduși de Cătălin Popescu au încheiat sezonul pe locul 3 în Divizia A, seria D, fiind în spatele formațiilor CSM Oradea și CS Unirea Sânnicolau Mare, însă mai aveau de jucat meciuri directe cu aceste echipe, iar întreruperea sezonului i-a dezavantajat pe „juveți”.  

În direct la Oltenia TV, la emisiunea „ACTIV ARENA”, antrenorul formației de handbal masculin CS Universitatea Craiova, Cătălin Popescu, a vorbit despre decizia de încheia sezonul: „Aveam meciuri directe și cu Oradea și cu Sânnicolau. Nu se va mai juca, aveam șanse la locul doi, fiind la două puncte de locul 2, trebuia pe acest loc să terminăm, aceea era dorința noastră. În situația asta nu avem ce face. M-au sunat de la Federație, au sunat și celelalte echipe, ei au vrut să vadă care e starea de spirit și ce vrem fiecare echipă, dacă avem resurse pentru prima ligă. Ei au ajuns la concluzia să se întrerupă campionatul și eventual să se joace și turneul de baraj, însă nu se știe nimic. Din primul eșalon nu va retrograda nimeni, astfel că 8 echipe se vor lupta pe două locuri. Cel mai bine au ieșit ultimele două echipe din ligă.”.  Popescu a dezvăluit că există o posibilitate ca Universitatea să meargă la barajul de promovare, întrucât Oradea a anunțat că nu vrea să joace acest turneu. Problema cea mai mare rămâne partea financiară: „Din păcate, nu avem o certitudine că avem bani de prima ligă, așa că dacă ajungem printr-o decizie la baraj  nu știu dacă putem intra. Nici măcar nu ne-am antrenat, așa că e destul de aiurea. Cei de la Oradea au declinat participarea la baraj, astfel că, teoretic, am putea avea o invitație de la federație să mergem la baraj, așa s-a întâmplat în situațiile de genul acesta. Deocamdată nu am primit nimic, cred că nici oficialii federației nu știu ce să facă, mai ales că e grea situație, poate pentru ei e mai bine să joace mai puține meciuri la barajul de promovare. Părerea mea că Suceava și Odorheiu au echipe foarte bune.

 

Handbaliștii craioveni au deja două luni și jumătate de pauză, iar varianta cea mai optimistă arată că sporturile de sală s-ar putea relua în luna august, însă nimic nu este bătut în cuie. Șomajul tehnic nu a fost o soluție și nu este o soluție pentru alb-albaștri în perioada de pandemie, întrucât jucătorii și staff-ul primesc indemnizații, iar acestea nu intră în categoria de venituri cerute pentru a avea ajutorul de la Guvern: „Am ținut legătura cu jucătorii, ei abia așteaptă să reînceapă activitatea. Le-am lăsat programe de pregătire, sper să le respecte. Există și grupuri de câte trei care aleargă în Grădina Botanică, avem deja două luni jumate de când nu facem antrenamente în efectiv complet. Majoritatea contractelor sunt pe doi ani, dar există trei handbaliști cărora le vor expira contractele, însă nu cred că vor exista probleme de prelungire, sunt jucători vechi. Nu va fi o problemă dacă vom juca barajul. Nu sunt bani foarte mulți la echipă, există o indemnizație de efort și una de hrană, plus prime de joc. Ei nu au avut șomaj tehnic, nu au luat niciun ban timp de două luni, toți suntem în aceeași problemă, întrucât nu se poate lua șomaj tehnic pe indemnizații, dar acestea sunt pe 11 luni, iar luna de vacanță o vom considera în luna aprilie, vom vedea ceea ce se va întâmpla cu mai. Există speranțe că în sezonul viitor vom putea păstra nucleul de jucători.”

 

Visul lui Cătălin Popescu rămâne construcția unei echipe de prim eșalon la Universitatea Craiova, dar pentru acest lucru este nevoie de investiții. În ceea ce privește handbalul masculin, o colaborare SCM-CSU ar fi foarte benefică, mai ales din punct de vedere material: „Sper să putem face o echipă de Liga Națională și să jucăm în Sala Polivalentă, să o umplem. Ar fi benefică o colaborare SCM-CSU, exact cum se întâmplă la alte sporturi. Ca să putem să facem o echipă de prima ligă, ne mai trebuie de 4-5 ori banii de acum. Sponsorii vin când jucăm la nivel înalt, la divizia a doua nu vine nimeni. Am cunoscuți care au firme și nu am reușit să îi pot face să fie sponsori, am avut ajutor în ceea ce privește lucrurile mărunte, apa la meciuri, o masă, dar pentru noi sunt bune și acestea. Ne trebuie cam 250.000 de euro să intrăm în prima ligă și cu 500.000 de euro ne-am putea menține acolo.”

 

 

 

 

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.