Sport
Cu Lupa pe Supercupa...României

Meciul dintre deţinătoarea Cupei României, Universitatea Craiova, şi campioana, CFR Cluj, se va disputa sâmbătă, de la ora 20.30, cu „casa închisă”

Când Universitatea Craiova câştiga ultimele trofee în fotbalului românesc, înaintea Cupei de anul acesta, Supercupa României nu se organiza, aşa că este un trofeu pe care Ştiinţa nu-l are în vitrină. Ironia sorţii, prima ediţie a Supercupei s-a organizat în 1994, după ce echipa din Bănie pierduse finala Cupei României în faţa Bistriţei, aşa că băieţii lui Jean Pădureanu au jucat Supercupa, pierdută în faţa Stelei. E adevărat, Ştiinţa are un alt trofeu în palmares şi chiar unul cu care nu se poate mândri altă echipă. Universitatea este singura deţinătoare a Cupei FRF, fiindcă a câştigat singura ediţie în care această competiţie a fost organizată, în 1979. Chiar dacă nu este vorba de un trofeu aşa de prestigios, pentru fanii olteni este unul special, fiindcă în turul secund s-a înregistrat un succes istoric, un neverosimil 10-0 administrat, pe „Tineretului”, marii rivale, Steaua Bucureşti. Finala s-a disputat atunci la Brăila, iar alb-albaştri au trecut cu 4-1 de Poli Iaşi.

Sâmbătă, de la ora 20.30, Universitatea Craiova va avea prima şansă de a cuceri Supercupa României, iar Bănia organizează în premieră o finală. De partea cealaltă, CFR Cluj are deja în palmares două Supercupe, câştigate în 2009 şi în 2010, iar în 2012 şi în 2016 au ratat ocazia de a-şi trece acest trofeu în palmares, pierzând meciurile cu Dinamo şi Astra. În 2008, Supercupa nu s-a organizat, deoarece CFR Cluj a realizat eventul.

Devis Mangia este circumspect înaintea duelului cu campioana, mai ales că aceasta a avut rezultate mai bune în amicale şi a făcut transferuri sonore, fără a pierde jucători importanţi faţă de sezonul precedent. „Va fi foarte dificil, fiindcă CFR Cluj este campioana, este o echipă foarte puternică, ne va fi extrem de greu să o învingem, nu plecăm cu prima şansă. Nu ştiu dacă suntem mai slabi după plecarea celor trei jucători, vom vedea pe gazon. Avem foarte mult de muncă. Ce ştiu sigur este că trebuie să aducem jucători, fiindcă avem poziţii descoperite. Trebuie să avem răbdare, este decât începutul sezonului, nu sfârşitul lui. Mă aşteptam să jucăm Supercupa cu casa închisă, fiindcă sunt familiarizat deja cu fanii noştri, ştiu că sunt puternici, vom vedea şi dacă echipa este pregătită, dacă ne vom putea ridica la nivelul lor” spune antrenorul italian.

 

Va debuta Cicâldău, cel mai scump jucător cumpărat de Craiova

Supercupa României îi va prilejui debutul lui Alxandru Cicâldău la Universitatea Craiova. Cumpărat cu 1 milion de euro de la Viitorul, mijlocaşul care a împlinit recent 21 de ani este cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată de echipa din Bănie, doborând recordul lui Alex Mitriţă, un alt jucător trecut pe la Academia lui Hagi, adus în Bănie pentru 700.000 de euro, de la Pescara. „Au fost mai multe motive pentru care am ales Universitatea, sunt foarte fericit că am ajuns la Craiova şi cu siguranţă este un pas înainte pentru mine, pentru cariera mea. Am ales Craiova pentru că am avut în primul rând o ofertă foarte bună, aici se joacă un fotbal plăcut, şi, bineînţeles, pentru aceşti suporteri incredibili. După ce s-a anunţat transferul, am primit foarte multe mesaje de încurajare de la fanii Craiovei, cu gânduri foarte frumoase şi nu pot decât să le mulţumesc şi sper să le confirm încrederea prin prestaţiile mele. Am luat campionatul cu Viitorul, dar nu am reuşit să iau şi Supercupa, aşa că mi-aş dori acest trofeu cu Universitatea Craiova. Sper să în primul rând să se apeleze la mine şi să pot da totul pentru a câştiga. Au venit jucători, au şi plecat de la Craiova, dar eu cred că vom arăta foarte bine” sunt primele impresii ale mijlocaşului după sosirea în Bănie. Un posibil prim 11 al Ştiinţei în meciul de sâmbătă ar fi: Pigliacelli – R. Popa, Gardoş, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Burlacu, Mitriţă, Glavina.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.