Sport
Dănuț Pascu, mulțumit de performanța echipei din acest sezon

Federația Română de Volei a decis să suspende campionatele, iar la volei masculin campioană a ieșit Arcada Galați, în timp ce pe locul secund s-a regăsit SCMU Craiova. În direct la Oltenia TV, Dan Pascu a vorbit despre sezonul încheiat brusc.

Antrenorul Dan Pascu crede că decizia luată de FRV a fost benefică din anumite puncte de vedere: „Din punct de vedere sportiv, a fost o decizie bună luată de Federație, uitați-vă ce probleme au federațiile de baschet și handbal, vă dați seama ce greu era să readuci jucătorii străini. Începeai campionatul cu jucători nepregătiți sau cu echipe incomplete, iar spectacolul sportiv avea de suferit. Pe plan financiar, conform legii, contractele se încheie în momentul când nu mai e competiție astfel că toți am avut de suferit. Nu am intrat în șomaj tehnic.”

 

Locul secund în acest sezon este o performanță remarcabilă pentru SCMU Craiova, club care s-a obișnuit cu medaliile în ultimul an: „Pentru mine, locul 2 este o performanță foarte mare. Dacă m-ați fi întrebat înainte de sezon, eu spuneam că un loc 4 ar fi foarte bun, întrucât a fost un sezon încins. Eram pe locul 4 și la bugete, iar surpriza a fost Dinamo, care a avut un buget foarte mare și nu a avut ape care le așteptau cei de acolo. Noi i-am bătut și la ei, și la noi, cu 3-0, ceea ce spune multe.”


 

Pascu a început să-și creioneze deja o strategie pentru sezonul viitor, iar principalul lucru pe care îl vrea este să-și păstreze cei mai importanți jucători români „Eu vreau pentru sezonul viitor să păstrez nucleul de jucători români de la echipă, să nu fiu nevoit să o iau de la 0. Olteanu ar fi singurul care ar putea pleca, însă vrem să-l păstrăm. Înafară de jucători autohtoni, aș vrea să mai aduc câțiva străini de valoare.” 


 

„Părerea mea că am începe campionatul în prima sâmbătă din octombrie, însă vom vedea. Pe 1 august cred că ar trebui să începem pregătirile. Nu știm ce vom face cu CEV Cup, acolo unde vom evolua, trebuie să se stabilească, vor avea o ședință pe 1 iunie. La ora actuală, Federația Europeană de Volei a sistat orice competiție până pe 31 decembrie, nu s-ar mai juca nimic.”, a mai declarat Dănuț Pascu, tehnicianul SCMU Craiova și selecționerul României. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.