Sport
De bucurie nu avurăm parte..

Universitatea Craiova a pierdut partida de pe teren propriu cu CFR Cluj și a ratat șansa să câștige cel de-al 5-lea trofeu de campioană din palmares. Nistor a deschis scorul în minutul 10, dar Vinicius, Boli și Deac au întors soarta jocului. 

Oltenii au primit un impuls de moral înainte de joc, iar acest lucru s-a văzut la începutul derby-ului pentru campionat. Știința a deschis scorul prin super execuția lui Dan Nistor, din minutul 10. Imediat a venit și ocazia importantă a lui Mihăilă, însă execuția sa de la colțul scurt s-a dus peste poartă. Experiența CFR-ului a început să iasă la iveală, iar trupa lui Dan Petrescu, dar condusă de pe margine de Bordeianu, a pus stăpânire pe joc. 

Golul egalizator a picat dintr-o fază fixă. Lovitură de la colț executată excelent de Ciprian Deac și reluată impecabil de brazilianul Vinicius. Gazdele au avut o tresărire de orgoliu și Nistor a fost aproape de dublă, însă incursiunea sa nu a fost finalizată cu gol. Bărbuț a avut și el o ocazie în minutul 44. Arlauskis fusese învins, însă același Vinicius a scos mingea vitezistului Craiovei. La ultimele faze ale primei reprize, Rondon a reluat din 3 metri, însă Mirko Pigliacelli a scos miraculos, iar echipele au intrat la cabine la egalitate. 

Forma bună arătată de clujeni s-a văzut și după pauză. CFR a trecut în avantaj în minutul 56 prin lovitura de cap a lui Boli. Fără realizări prea mari pe partea ofensivă, Știința a căzut în genunchi. Oaspeții au primit și penalty-ul mult mediatizat în ultima vreme. Deac a transformat, iar Clujul își trece în palmares cel de-al 6-lea trofeu de campioană. Păcat, tocmai la Craiova. Universitatea Craiova se mulțumește doar cu titlul neoficial de vicecampioană a României. 

Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3

Au marcat: Nistor 10 / Vinicius 36, Boli 56, Deac 77 - pen.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu – Mateiu – cpt. (75 Ivanov), Nistor, Cicâldău – Bărbuţ (59 Ivan), Koljic, Mihăilă (75 Baiaram). Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: L. Popescu – Mitran, Bălaşa, Qaka, Gustavo, Niţu.

CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – cpt. – Bordeianu (84 Luis Aurelio), Joca (8 Chipciu), Itu (65 Costache) - Deac, Omrani (84 Pereira), Rondon (65 Hoban). Antrenor: Dan Petrescu. Rezerve: I. Rus – Cestor, D. Ciobotariu, Petrila.

Arbitru: Ovidiu Haţegan.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.