Sport
Se aprind luminile „Ion Oblemenco”! Știința - Mediaș, primul meci al anului din Liga 1

Astăzi, de la ora 20:00, Universitatea Craiova primește vizita formației Gaz Metan Mediaș, iar duelul se anunță extrem de încins, dată fiind poziția formației lui Edi Iordănescu în campionat. 

„Juveții” nu au avut forma dorită în finalul de an, însă atmosfera din lot este bună, spune Bogdan Vătăjelu. Craiova nu are misiune ușoară pe teren propriu, Mediaș fiind o formație cu aspirație de play-off și cu un tehnician care a fost aproape de Știința în ultimele săptămâni. În acest moment, Universitatea se clasează pe locul 4, cu 37 de puncte, în timp ce Gazul este cu o treaptă mai jos și la o distanță de o lungime. În pauza competițională, Craiova a jucat cinci partide amicale, reușind victorii cu Braunschweig și Karvina, pierzând duelurile cu Aarau, Pogon Szczecin și Zaglebie Lubin.

Corneliu Papură, reîntors în poziția de principal, vrea să înceapă noul mandat cu o victorie și să mai reducă din criticile fanilor, care s-au așteptat să vină un alt antrenor, mai experimentat. Fanii olteni vor fi cu ochii pe Mirko Pigliacelli, „inamicul” numărul 1 al Peluzei Nord în această perioadă. Portarul va fi primit cu ostilitate de partea dură a galeriei, însă rămâne de văzut ce reacție vor avea și fanii de la celelalte tribune ale stadionului „Ion Oblemenco”.

 

Gaz Metan s-a întărit prin aducerea a doi fundași laterali (De Moura de la Dinamo și Butean de la CFR Cluj) și a atacantului Hora, de la FCSB. Hora ar trebui să umple golul lăsat de plecarea lui Darius Olaru. Dan Nistor este singura achiziție a Universității Craiova, iar pe teren și-ar putea face simțită prezența și Elvir Koljic, însă nu va putea juca timp de 90 de minute. De asemenea, Mihai Bălașa este suspendat și nu va evolua, fiind așteptat „debutul” lui Cosic în centrul apărării lui Papură. În tur, „Campioana unei Mari Iubiri” s-a impus cu 3-2, prin golurile lui Nițu, Cicâldău și Vătăjelu.

Pe lângă faptul că nu și-au mai văzut favoriții de două luni, suporterii mai au un motiv de bucurie. Gică Craioveanu s-a împăcat cu conducerea Științei și va fi la meci pentru a fi alături de alb-albaștri. 

 

Corneliu Papură: „Cei de la Gaz Metan au jucători buni, în special în atac, dar eu cred că jucătorii noştri pot face faţă unui asemenea meci, indiferent pe cine voi folosi. Sunt convins că vor face un meci bun şi nu vor avea probleme în faza defensivă”

 

 

ECHIPE PROBABILE:

 

U Craiova: Pigliacelli – Martic, Cosic, Aka, Vatajelu – D. Nistor, Mateiu, Cicâldău – A. Ivan, Markovic, Mihăilă.
Gaz Metan: Pleșca – Pleașcă, Larie, M. Constantin, Velisar – Fofana, Droppa – Ely Fernandes, Chamed, D. Nicolao Cardoso – S. Bus. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.