Sport
Despărţirea de Gustavo e oficială. Brazilianul merge în China, Craiova ia 850.000 de euro

Universitatea Craiova a anunţat oficial că se va despărţi de un alt golgheter al sezonului trecut, după Băluţă, brazilianul Gustavo Di Mauri Vagenin semnând pentru formaţia din liga a doua chineză Liaoning Whowin. Jucătorul de 26 de ani va încasa 1,2 milioane de euro într-un an şi jumătate de contract cu gruparea asiatică, iar clubul din Bănie va primi în schimbul transferului suma de 850.000 de euro. 

Anunţul Universităţii Craiova:

„Aflat în ultimul an de contract, mijlocașul Gustavo Di Mauro a decis să răspundă unei noi provocări și va pleca în China. Clubul Universitatea Craiova a ajuns la un accord cu formația chineză Liaoning Whowin pentru transferul definitiv al unuia dintre jucătorii care a făcut parte din echipa ce a adus primul trofeu la Craiova după 25 de ani de așteptare. Gusti, îți mulțumim pentru tot ceea ce ai realizat la Știința în cei doi ani petrecuți la Craiova!

Mijlocașul brazilian Gustavo Di Mauro a semnat cu Știința în vara lui 2016, după cinci ani petrecuți în fotbalul italian. A început fotbalul la gruparea Audax Gremio, iar în Italia a evoluat pentru Salernitana, Lecce, Novara și Messina. A debutat în alb-albastru în prima victorie stagională a sezonului 2016 - 2017, cu ASA Târgu Mureș. Tehnicitatea, viziunea în joc și șutul puternic l-au recomandat pentru a îmbrăca sfântul tricou alb-albastru. Gustavo a evoluat în 39 de partide în sezonul competițional 2017 – 2018 (32 în Liga I Betano, 5 în Cupa României și două în UEFA Europa League), fiind unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei, reușind să înscrie 14 goluri și să ofere patru pase decisive. Îl felicităm pentru toate performanțele și îi dorim mult succes la noua echipă.”

Într-o intervenţie la ProX, finanţatorul Craiovei, Mihai Rotaru, a declarat: "Gustavo este în China, Craiova primeşte 850.000 de euro. Nicuşor Bancu nu va fi transferat anul acesta, ştie, am discutat cu el, vrea să facă un sezon foarte bun şi să rămână în zona echipei naţionale. Exclus să plece Mitriţă, el nici nu-şi doreşte să plece acum. Era vorba de un jucător important. Lui Screciu i-am dat o şansă, el nu era în primii 11, lui Băluţă i-am promis că-i dăm drumul în vara aceasta când i-am schimbat clauza. Aici am slăbit puţin, voiam să atacăm cu el Europa League. Gustavo e un caz special, era în ultimul an de contract şi riscam să-l pierdem gratis. Nu ne doream acest lucru, nu eram pregătiţi. Lucrăm la achiziţii, ne dorim să aducem jucători. Ne mândrim că l-am luat pe Cicâldău, în continuare lucrăm să mai aducem jucători, mai avem nevoie de 1-2 jucători care să intre în primii 11. Credem că avem 3-4 jucători tineri care pot face pasul către Liga I. Pe Nemec l-am ofertat, dar nu vrea în România, noi credem că am făcut o ofertă mai bună decât FCSB pentru Nemec. Ne propunem podiumul anul acesta.  Supercupa este un trofeu, ne dorim să-l luăm, dar la fel de importantă este şi prima etapă”.

Şi Gustavo a dorit să scrie un mesaj de despărţire, pe pagina sa de facebook:

 

„În primul rând, vreau să MULȚUMESC CRAIOVEI din adâncul inimii mele! Și când zic Craiova, MĂ REFER la toată bucuria pe care mi-a adus-o în cei doi ani petrecuți aici! Acest oraș frumos, clubul de fotbal, cel care mi-a oferit oportunitatea să joc într-o structură atât de bine organizată, toți cei care au lucrat cu mine, începând de la fiecare dintre colegii mei de echipă, LA TOT stafful, TOATĂ lumea din club, în special Stelei “mama mea” și Steliana; prietenii pe care i-am ÎNTÂLNIT în primul an, Madson, Nuno, Kay, Acka, Pedro, cel care m-a ajutat să mă adaptez în Craiova atât de repede și chiar să învăț limba într-un mod natural; celor doi prieteni portughezi, Andre și prietenul meu special care mi-a fost alături în cel de-al doilea sezon competițional, Tiago, cel pe care îl consider acum un prieten de inimă! Și nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor Universității Craiova! În această perioadă am realizat o coeziune superbă pe care nu o voi uita niciodată! Ascultându-vă toate cântecele și împingându-ne de la spate pe durata celor 90 de minute a fost ceva fantastic! Am simțit o emoție de nedescris pe 27 mai, o dată care îmi va rămâne mereu în minte și în inimă! Împreună am cucerit Cupa României, un nou trofeu care va rămâne în istoria acestui club uriaș! Ca o răsplată pentru toate momentele frumoase pe care le-am petrecut la Craiova, vă ofer acest video cu MOMENTELE NOASTRE! Acum am acceptat o nouă provocare în China de care sunt foarte mândru, este o oportunitate mare pentru mine să-mi continui visul, dar sunt sigur de un lucru: întotdeauna voi fi un OLTEAN”

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.