Sport
Despre plecarea lui Pițurcă de la Știința: „Nu puteam să câștig campionatul”

Doar câteva luni a stat Victor Pițurcă pe banca Universității Craiova, iar rezultatele nu au fost chiar cele așteptate, astfel că fostul selecționer a decis să pună capăt înțelegerii cu Știința. Piți susține că nu avea șanse să se bată la campionat cu actualul lot al Craiovei. 

Victor Pițurcă a vorbit pentru TelekomSport despre plecarea din Bănie: „FCSB are lotul mai valoros ca Universitatea Craiova, mai ales în sectorul defensiv, aşa că tot timpul greşelile te costă foarte mult.  Că am fost şi eu la Craiova 4 luni, ştiu prin ce am trecut. De ce m-am despărţit? Clubul a dat un comunicat, eu am spus de când am mers acolo că vreau să câştig campionatul. Nu puteam să câştig campionatul şi nu numai campionatul. Adică campionatul era numai un primul pas pentru mine. Nu aveam şansa să fac, nu aveam şansă să fac acest lucru şi nu am mai continuat. Nu aveam sens să mă păcălesc eu pe mine şi, în acelaşi timp, să păcălesc şi suporterii. Aşa că am renunţat. A fost greşeala mea pentru că nu trebuia să plec în acel moment, să meg în acel moment, dacă era ceva să fi gândit să fie evaluat şi să fi plecat, să fie mers din iarnă, dar în sfârşit, nu mai are sens să vorbim. Am avut nemulţumirile mele şi nu am vrut să mai continuu”. 

 

Jocul prestat de Universitatea Craiova pe perioada mandatului lui Victor Pițurcă a fost sub așteptări, astfel că s-au creat nemulțumiri în tabăra oltenilor. „Piți” a încercat să explice de ce s-au pierdut multe puncte, iar jocul a lăsat de dorit: „Nu vedeţi că meciurile importante sunt pierdute. Adică Craiova e şi un club mare, e un club cu suporteri, iar eu nu mi-am permis nici cu Clujul, nici cu FCSB, cu nicio echipă să joc poziţional. Nu am jucat să mă apăr, numai pe atac şi a costat echipa în puncte multe în sensul ăsta. Şi aţi văzut că la un moment dat, Craiova devenise echipa cu cea mai bună posesie din prima ligă, însă nu câştigam jocurile.Multe s-a încheiat indecis, cu Clinceni, cu Astra, chia am pierdut meciurile şi asta numai pe fondul greşelilor personale. Care ne-au costat”.

 

Victor Pițurcă a stat pe banca Științei timp de 16 meciuri: 8 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.