Sport
Devis Mangia: „Am dat tot ce am avut mai bun”

Într-un interviu acordat pentru ProSport, Devis Mangia a vorbit despre perioada petrecută la Universitatea Craiova și despre planurile de viiitor.

Prezentăm integral interviul mai jos:

Ce face acum Devis Mangia?
Devis Mangia: Se odihneşte şi se pregăteşte de nuntă.

 

Nuntă?
Da, da. Urmează să mă însor. 

 

Veşti bune pe plan personal, felicitări, dar pe plan profesional ce planuri aveţi?
Deocamdată aştept să văd ce se va întâmpla. Am câteva discuţii, dar nimic concret, trebuie să aleg bine. 

 

Rămâneţi în Italia?
Cel mai probabil s-ar putea să merg în altă ţară. 

 

Este adevărat că aţi avut discuţii cu cei de la FCSB?
Eu, în mod direct, nu am avut niciun contact. Un prieten mi-a spus că Gigi Becali ar fi vorbit despre mine, dar eu nu ştiu nimic aşa că nu pot să vorbesc despre lucruri care nu au existat. 

 

V-aţi mai întoarce în România?
M-am simţit bine în România, nu exclud o revenire în următorii ani, dar în acest moment nu cred că este posibil. 

 

"Mihai Rotaru nu a intervenit niciodată peste deciziile mele"

Aşadar plecarea de la Craiova nu v-a lăsat un gust amar, deşi aţi plecat fără ca nimeni să se gândească la această despărţire, înainte de a se termina campionatul?
Adevărul despre plecarea mea este cel pe care l-a spus Rotaru (n.red. - patronul echipei U Craiova, Mihai Rotaru). Eu ştiu că poate să pară ciudat, dar noi avem în continuare o relaţie extraordinară, vorbim la telefon şi acum. Am decis de comun acord să nu mai fiu antrenorul Craiovei pentru că am considerat că este cea mai bună variantă în acel moment. Am discutat mai multe aspecte şi am ajuns la această concluzie, bineînţeles că unele lucruri rămân în interiorul clubului.

 

S-a întâmplat vreodată să intervină Mihai Rotaru peste deciziile pe care le-aţi luat dvs cu echipa?
Niciodată nu s-a întâmplat asta. În mod evident se interesa cum este echipa şi care este atmosfera în cadrul lotului, dar nu mi s-a întâmplat niciodată să mi se spună că trebuie să joace un fotbalist sau un altul sau să mi se impună să fac o schimbare.

 

 

Universitatea Craiova a încheiat campionatul pe locul patru faţă de locul trei, pe care a fost anul trecut cu dvs pe banca tehnică. Dacă rămâneaţi la echipă, obţineaţi mai mult?
Nu îmi place să vorbesc despre aceste lucruri. Eu am dat tot ce am avut mai bun în perioada când am fost acolo, ce s-a întâmplat după plecarea mea nu vreau să discut. Tot ce ştiu, în urma meciurilor pe care le-am mai văzut, este că echipa a avut şi mult ghinion, a avut mulţi jucători accidentaţi şi cred că din cauza asta situaţia a stat aşa. 

 

La fel ca anul trecut, CFR Cluj a câştigat campionatul, în timp ce FCSB a încheiat sezonul pe locul al doilea. Dacă ar fi să faceţi o comparaţie între cele două, care este mai talentă, mai tehnică, mai unită?
Din punctul meu de vedere echipa care este mai talentată este cu siguranţă FCSB, dar cea care a demonstrat că este mai unită este CFR Cluj. Dacă ar fi să vorbesc despre partea tehnico-tactică, formaţia care a jucat conform cu ideile mele despre fotbal este Viitorul.

 

Dacă nu plecau Gustavo, Băluţă şi Mitriţă de la Craiova, credeţi că echipa ar fi putut câştiga titlul?
(n.red. - râde) Nu se poate spune! Cine poate să ştie ce s-ar fi întâmplat? Eu cred că la Craiova s-au făcut lucruri foarte bune atât din punctul de vedere al rezultatelor, cât şi în ceea ce priveşte echilibrul economic pentru club. Din punctul meu de vedere a fost făcut tot ceea ce trebuia să fie făcut şi confirm că am fost de acord cu toate deciziile care au fost luate. Singura noastră problemă a fost că nu am reuşit, nu că nu am vrut, ci că nu am reuşit să găsim un jucător care să îl poată înlocui şi care să aibă calităţi asemănătoare cu cele ale lui Mitriţă. Repet, nu este că nu am vrut, doar că nu l-am găsit. Apoi am mai avut o altă situaţie, s-a accidentat Koljic. Aceste două lucruri ne-au creat probleme. 


 

Dar care a fost situaţia lui Florin Gardoş, de ce nu a mai avut loc în lotul pregătit de dvs?
Aşa cum sunt eu făcut, lucrurile care se întâmplă între mine şi jucători rămân în interiorul vestiarului. Eu îi respect pe jucătorii mei. Eu ştiu ceea ce s-a întâmplat între mine şi Gardoş, în plus acest lucru îl ştiu şi toate părţile implicate. 

 

Venirea lui Sorin Cârţu la Craiova a fost o presiune sau un ajutor pentru dvs?
M-am înţeles foarte bine cu Sorin, de multe ori am luat cina împreună şi am vorbit foarte mult despre fotbal, aveam păreri asemănătoare despre echipă. Între noi doi nu au fost niciun fel de probleme. 

 

Cu jucătorii aţi mai vorbit, acum, după ce au încheiat campionatul?
Cu ei am o relaţie bună, am mai vorbit cu unii dintre ei, dar nu despre situaţia de la club ci despre cum mai suntem. 

 

Care este cea mai frumoasă amintire din perioada când aţi fost antrenorul Craiovei?
Am avut parte de clipe frumoase, mici, dar zilnice, însă poate cea mai frumoasă amintire rămâne câştigarea Cupei României, ceea ce a însemnat şi câştigarea unui trofeu după 25 de ani. 

 

 

"Cea mai bună mâncare românească?

Sarmalele"

Iar cea mai urâtă amintire?
Nu cred că pot să spun că este urâtă, poate grea. Este vorba despre momentul când jucătorii s-au întors de la ultima convocare a echipelor naţionale, iar o parte dintre ei au venit accidentaţi, când s-a rupt Koljic, plus alte probleme. 

 


Care este din punctul dvs de vedere cel mai bun jucător român?
Pentru mine Mitriţă este unul dintre cei mai buni, dar eu cred foarte mult în generaţia Under21 care urmează să debuteze acum la EURO. Spre exemplu Ianis Hagi, care a crescut foarte mult, mai ales după ce s-a întors de la Fiorentina. El era jucător de calitate, dar nu avea continuitate. Acum am văzut că a crescut foarte mult şi din punctul acesta de vedere, datorită antrenorului lui, care se întâmplă să fie şi tatăl lui. (n.red. - râde)

 

De ce mâncare o să vă fie dor din România?
Am gustat din mai multe mâncăruri tradiţionale. Sarmalele mi-au plăcut. 

 

Cum vă petreceaţi timpul liber la Craiova?
Nu aveam timp liber. Prea puţin era, iar atunci când era mă odihneam. Cu ocazia asta profit să îi mulţumesc întregului staff care a lucrat cu mine. Am avut un staff care a muncit intens. 

 

Dacă v-ar întreba un antrenor italian ce părere aveţi despre 'a veni şi a antrena în România', ce l-aţi sfătui?
I-aş spune să meargă şi să vadă cum este situaţia în realitate, să nu asculte ceea ce se vorbeşte în jur. Din punctul meu de vedere, România ca ţară este diferită faţă de ceea ce unii povestesc. Eu cred că fotbalul din România are toate ingredientele pentru a creşte ca în anii de aur. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.