Sport
E sărbătoare-n Oltenia, Ştiinţa a umilit-o pe Dinamo!

Exilul temporar la Severin a fost până la urmă de bun augur pentru Universitatea Craiova, care a obţinut o victorie antologică împotriva marii rivale, Dinamo, 4-1, după un meci memorabil, la care au asistat 12.000 de spectatori. 

Ivanov a deschis scorul dintr-o centrare perfectă a lui Bărbuţ, Ivan a făcut dubla până la pauză, iar în repriza secundă, după ce Nistor a redus din handicap, Mihăilă a stabilit scorul final, cu cel mai frumos gol al meciului. 

Ştiinţa rămâne pe locul 3, cu 27 de puncte, la 3 puncte de liderul CFR Cluj şi joacă în runda viitoare în deplasare cu Chindia Târgovişte, la Ploieşti, sâmbătă, de la ora 17.30. 

Universitatea Craiova – Dinamo 4-1

Au marcat: Ivanov 20, Ivan 31, 45+1, Mihăilă 86 / Nistor 57.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (73 Martic), Acka, Tiago Ferreira, Bancu – Cosic (81 Qaka), Cicâldău, Ivanov – Bărbuţ (79 Zakaric), Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Piţurcă. 

Dinamo: Piscitelli – D. Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Moura – I. Filip, Mrzljak (35 Montini) – Brito (65 D. Popa), Nistor, Moldoveanu (88 Corbu) – Perovic. Antrenor: Duşan Uhrin jr. 

Arbitru: Marius Avram.

Victor Piţurcă a declarat la final: "”Nu știam ce se va întâmpla, dar le-am cerut jucătorilor să jucăm așa cum am făcut-o cu Voluntariul și să marcăm 3,4,5 goluri. Am avut noroc și așa s-a întâmplat. A fost evoluția jucătorilor și s-a văzut pe tabelă. Eu am simțit că am avut noi momente când puteam primi penalty. Așa a fost cu FCSB, am avut penalty clar, am pierdut 3 puncte. Așa a fost cu Clinceni, am avut penalty clar, am pierdut 3 puncte. Așa a fost și cu Iași și nu prea am zis nimic noi. Nu a avut un meci ușor. În afară de acel fault la Mihăilă, în primul minut, a arbitrat foarte bine. Ivan e un jucător care poate deveni foarte important pentru echipa națională. Va juca din ce în ce mai bine, va crește în valoare. Am avut multe discuții cu el. Mi-a spus că ar juca mai mult în stânga. I-am spus că joacă vârf și când va învăța mișcarea de vârf și îl voi ajuta eu, va fi cel mai bun vârf din România. I-am spus că va mai marca și că va marca un hat-trick, dar nu a reușit. A avut o ratare în repriza a doua. A plouat în Grecia, nu a putut fi recoltat gazonul. Au venit azi 3-4 camioane. Cred că până pe joi-vineri e gata. Am câștigat cu 4-1 aici și, dacă e nevoie, mai jucăm la Severin".

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.