Sport
E sărbătoare-n Oltenia, Ştiinţa a umilit-o pe Dinamo!

Exilul temporar la Severin a fost până la urmă de bun augur pentru Universitatea Craiova, care a obţinut o victorie antologică împotriva marii rivale, Dinamo, 4-1, după un meci memorabil, la care au asistat 12.000 de spectatori. 

Ivanov a deschis scorul dintr-o centrare perfectă a lui Bărbuţ, Ivan a făcut dubla până la pauză, iar în repriza secundă, după ce Nistor a redus din handicap, Mihăilă a stabilit scorul final, cu cel mai frumos gol al meciului. 

Ştiinţa rămâne pe locul 3, cu 27 de puncte, la 3 puncte de liderul CFR Cluj şi joacă în runda viitoare în deplasare cu Chindia Târgovişte, la Ploieşti, sâmbătă, de la ora 17.30. 

Universitatea Craiova – Dinamo 4-1

Au marcat: Ivanov 20, Ivan 31, 45+1, Mihăilă 86 / Nistor 57.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (73 Martic), Acka, Tiago Ferreira, Bancu – Cosic (81 Qaka), Cicâldău, Ivanov – Bărbuţ (79 Zakaric), Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Piţurcă. 

Dinamo: Piscitelli – D. Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Moura – I. Filip, Mrzljak (35 Montini) – Brito (65 D. Popa), Nistor, Moldoveanu (88 Corbu) – Perovic. Antrenor: Duşan Uhrin jr. 

Arbitru: Marius Avram.

Victor Piţurcă a declarat la final: "”Nu știam ce se va întâmpla, dar le-am cerut jucătorilor să jucăm așa cum am făcut-o cu Voluntariul și să marcăm 3,4,5 goluri. Am avut noroc și așa s-a întâmplat. A fost evoluția jucătorilor și s-a văzut pe tabelă. Eu am simțit că am avut noi momente când puteam primi penalty. Așa a fost cu FCSB, am avut penalty clar, am pierdut 3 puncte. Așa a fost cu Clinceni, am avut penalty clar, am pierdut 3 puncte. Așa a fost și cu Iași și nu prea am zis nimic noi. Nu a avut un meci ușor. În afară de acel fault la Mihăilă, în primul minut, a arbitrat foarte bine. Ivan e un jucător care poate deveni foarte important pentru echipa națională. Va juca din ce în ce mai bine, va crește în valoare. Am avut multe discuții cu el. Mi-a spus că ar juca mai mult în stânga. I-am spus că joacă vârf și când va învăța mișcarea de vârf și îl voi ajuta eu, va fi cel mai bun vârf din România. I-am spus că va mai marca și că va marca un hat-trick, dar nu a reușit. A avut o ratare în repriza a doua. A plouat în Grecia, nu a putut fi recoltat gazonul. Au venit azi 3-4 camioane. Cred că până pe joi-vineri e gata. Am câștigat cu 4-1 aici și, dacă e nevoie, mai jucăm la Severin".

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.