Sport
Echipa de baschet a Băniei forţează victoria necesară pentru Top 4 în meciul cu Clujul

Pentru echipa de baschet municipală urmează meciul cu U BT Cluj, din campionat, duminică, de la ora 18, în Sala Polivalentă, iar ţelul este obţinerea victoriei necesară pentru asigurarea locului în Top 4 în play-off, chiar dacă băieţii lui Aco Todorov vor mai avea apoi alte 3 şanse de a reuşi acest deziderat.

Antrenorul Aco Todorov a preţfaţat duelul cu ardelenii astfel: „Clujul este echipa cu cel mai mare buget din campionat, nu contează cum au jucat cu Piteştiul ultimele două meciuri, au avut multe absenţe importante, însă rămâne cel mai redutabil adversar. Mai avem 3 jocuri acasă în campionat şi avem nevoie de o victorie pentru a termina în primele 4 locuri şi vom încerca să o obţinem duminică, pentru a juca relaxaţi următoarele partide."

 

Despre problemele de lot din ultima perioadă, tehnicianul macedonean a spus: „S-a simţit mult de tot lipsa lui Mo Curry, probabil am fi câştigat unul din meciurile trecute dacă el era pe teren. Nu este o scuză absenţa lui. Astfel de explică şi forma mai slabă a lui Mihajlovic, a fost singur pe postul său în ultimele partide, a jucat mult şi se simte la vârsta lui. Am câştigat însă trofee importante cu el pe teren şi ştiu de ce este capabil şi de ce nu este, aşa că am încredere că-şi va reveni atunci când vom avea nevoie mai mare de el”.

 

În privinţa dublei cu Sibiul, din sferturile Cupei României, Aco Todorov a anunţat că şansele de calificare sunt minime, după eşecul la 15 puncte din tur, dar a menţionat că arbitrajul a fost un factor important la stabilirea aceszui ecart: „Ştiam de la început că şansele de calificare erau 75 % în favoarea lor, iar după primul meci sunt 90 % pentru ei. Cât mai există şanse teoretice, le vom juca, dar e greu. Oricum, la cum au fost protejaţi (de arbitri, n.r.) în meciul tur, nici Darussafaka (celebra formaţie din Turcia, n.r.) nu avea vreo şansă să câştige la Sibiu.”

 

În privinţa play-off-ului şi a continuării sale pe banca tehnică şi din sezonul următor, Aco Todorov a fost destul de evaziv. „Am făcut un sezon bun, am bătut toate echipele din campionat, dar la final tot banii sunt cei mai importanţi. Nu cred că avem parte de respectul care ni se cuvine. Am o echipă pe care o vreau ca adversar în play-off, dar nu vreau să v-o spun. Oricum, vom juca pe teren orice meci, nu vom încerca să ne alegem adversarul. Vreau să continui la Craiova, mă simt bine aici, dar rămânerea mea depinde şi de rezultate, dacă nu vom termina în primele 4 locuri nu am dreptul să cer conducătorilor prelungirea contractului. Mai întâi să ne îndeplinim obiectivul, apoi să vorbim de contracte. Este o vorbă în baschet: valoarea ta se vede în luna mai. Aşadar, când se trage linie, atunci putem spune dacă am făcut lucruri bune”.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.