Sport
EXCLUSIV / CSS Caracal scoate fotbalişti de Liga 1

În lipsa condițiilor de antrenament și joc, mulți tineri se pierd înainte de a-și începe carierele de fotbaliști. Deși Caracal nu mai are o formație de seniori, tinerii pot merge către CSS pentru a învăța tainele sportului. 

Sportul este un motiv de mândrie pentru orice comunitate, iar zona Olteniei nu a dus lipsă de talente niciodată. Ziarul LUPA a stat de vorbă cu un descoperitor de talente, prof. Daniel Nicolae, antrenor la Clubul Sportiv Școlar Caracal, pentru a aflat câteva din probleme cu care se confruntă în orașul fără o echipă de seniori competitivă: „Fotbalul din Olt a avut și are probleme. Totuși, avem pe CSM Slatina, dar acolo sunt bani mulți, e ceva diferit. Acolo investește și municipalitatea. Noi suntem ajutați doar de Ministerul Învățământului, suntem formatori, promovăm jucători. La nivel financiar, suntem bine, asigurăm un cadru propice pentru dezvoltarea copiilor. Lipsa bazelor sportive din Caracal este o problemă, dar noi jucătorii noștri se antrenează pe stadionul cel mare, „Parc”. Ceea ce ține de echipamente sau mingi, noi, CSS Caracal, nu avem probleme”, a declarat acesta pentru LUPA. 

 

Ionuț Mitran și Luis Nițu sunt doi dintre jucătorii Universității Craiova care i-au trecut pragul lui Nicolae: „Noi încercăm să ajutăm și copiii care vin de pe lângă Caracal, cei de la sate, comune. Cei doi sunt doi jucători foarte buni. Îmi amintesc de Mitran, e un fotbalist polivalent. Eu l-am folosit și atacant, iar după aceea fundaș central, la închidere și i-am sugerat să joace în dreapta. Cristiano Bergodi chiar l-a folosit în poziția de apărător lateral, iar el a dat un randament foarte bun. Sunt sigur că va debuta şi într-un meci oficial. Nițu a venit într-o zi de august, era foarte cald. L-am văzut că are calități, șut puternic, poate deveni un atacant foarte bun.”, a declarat antrenor de la CSS Caracal.  Pe lângă cei doi „juveți”, mai sunt și alte „piese de export”, precum Alin Fica, jucător devenit „celebru” din cauza lui Dan Petrescu. Tehnicianul CFR-ului l-a introdus pe teren doar 30 de secunde, iar tatăl său declara pentru GSP: „Nici nu m-am mai uitat la meci, ieșeam afară să plâng de ciudă, de furie, dar să nu mă vadă și cei din casă. Eram cu toții dezamăgiți. Mă gândeam ce-o fi în sufletul lui Alin. După meci am vorbit cu el. Mi-a spus că și pentru el a fost un șoc. Că îi spusese Dan că va debuta, că va fi un debut scurt, însă nu se aștepta la așa ceva... 

 

„Pentru moralul copilului a fost execrapil. Eu consider că Dan Petrescu nu a procedat corect, înțeleg că există acele reguli, dar nu potți face asta. Lasă-l să joace măcar 5 minute, să vadă și el cum este. Nu mai înțelege nimic din acest joc dacă tu îl folosești 30 de secunde. Știu că se află cu CFR-ul în pregătire, l-au luat și pe el, dar vom vedea ce se va întâmpla, sper să nu se mai întâmple lucruri de genul acesta. Fica era cel mai talentat jucător din generația sa. Atunci când am câștigat Cupa Hagi Danone, Alin Fica a fost ales cel mai bun jucător. De asemenea, Marius Ștefănescu, jucătorul lui Sepsi, a fost la noi. El chiar joacă și o face foarte bine pentru cei din Sfântu Gheorghe. Eu și acum mai vorbesc cu acești copii, mă sună și vorbin despre meciurilor lor, mă bucur foarte mult că am rămas în relații bune.”, a mai declarat Daniel Nicolae pentru LUPA. 

 

Copiii de la CSS Caracal nu s-au putut antrena în cadru organizat, întru pandemia de coronavirus a întrerupt toate activitățile sportive, inclusiv la nivel de juniori. Federația Română de Fotbal a decis ca turneele și competițiile de juniori să nu se mai reia, excepție făcând doar Liga Elitelor U19: „Așteptăm și noi să vedeam ceea ce se întâmplă, noua ne este foarte greu fără fotbal. Ținem legătura cu copiii online, facem antrenamente în mediul virtual. Câțiva jucători se duc și fac antrenament și pe stadion, având un program de la noi. Ne-a încurcat această pandemie, aveamr rezultate foarte bune, eram pe primul loc în competiții, iar acum suntem nevoiți să o luăm de la capăt, însă nu avem ce face.”

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.