Sport
Fanii Științei au celebrat centenarul Tratatului de la Trianon

Suporterii Universității Craiova din gruparea Ponsiona au sărbătorit azi împlinirea unui secol de la semnarea Tratatului de la Trianon. Fanii s-au adunat în centrul orașului și s-au fotografiat în fața statuii lui Mihai Viteazul, iar pe un drapel tricolor au scris mesajul ”Trianon 100”. 

Suporterii din aceeași grupare au avut o coregrafie din care a rezultat cuvântul ”Trianon”, la meciul retur din Europa League, de pe ”Ion Oblemenco” dintre Universitatea Craiova și Honved Budapesta, iritându-i la maxim pe fanii unguri prezenți la meci. Pe acest motiv, clubul maghiar a făcut apel la UEFA, solicitând atât plata unor daune, cât și câștigarea meciului cu 3-0, însă forul european nu a luat în seamă o asemenea cerere hilară. 

Tratatul de la Trianon a fost semnat în 4 iunie 1920 de către reprezentații Antantei, coaliția învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, fostă membră a monarhiei austro-ungare, înfrântă în conflagrația mondială. Denumirea tratatului vine de la Palatul Marele Trianon de la Versailles, unde a avut loc semnarea documentului. Prin articolul 27 al Tratatului se recunoștea unirea Transilvaniei, Banatului și Maramureșului cu România. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.