Sport
Fostul portar al Craiovei, Adnan Guso, la Oltenia TV: ”Koljic poate ajuta mult Craiova”

Bosniacul Adnan Guso a fost unul dintre invitații lui Toni Sorică și Răzvan Iova în emisunea Fotbal Plus, la Oltenia TV. Bosniacul a evoluat în Liga I în perioada 2003-2008, la Universitatea Craiova, Dinamo, FC Argeș și Pandurii. Acum în vârstă de 45 de ani, Guso are o școală de portari la Sarajevo, iar până de curând a fost antrenor cu portarii la naționala Bosniei, pentru care are 17 selecții.

Guso a vorbit și despre coompatriotul său, atacantul Științei, Elvir Koljic, dar și despre Sorin Cârțu și Cornel Papură, pe care i-a cunoscut acum 17 ani, când a sosit în Bănie, primul fiind atunci antrenor, iar Papură era jucător și i-a fost coleg de cameră bosniacului. 

Adnan Guso despre...

Elvir Koljic. ”Nu l-am avut elev când eram antrenor cu portarii la națională, el a fost adus după ce s-a retras Vedat Ibisevic, cel care joacă acum la Hertha Berlin. Are un fizic bun, a dat siguranță prin jocul său, a marcat goluri și a fost chemat la echipa națională. Are simțul golului, poate oferi mai mult, poate ajuta mult Craiova

Goran Zakaric: ”Nu știu însă de ce nu s-a acomodat la Craiova, el este un jucător bun, la noi în Bosnia a fost cel mai bun la Zeleznicar, iar între Bosnia și România nu este mare diferență” 

Mirko Pigliacelli: ”Este portar bun, are un joc foarte bun cu piciorul, pe centrări nu iese așa de bine, dar a dat siguranță echipei, a apărat bine. Mie îmi plac însă portarii care sunt mai înalți, cum am fost și eu” 

Cea mai frumoasă amintire din România: ”Gala de retragere a lui Gică Popescu mi-a rămas în minte, a fost o onoare pentru mine să joc alături de nume mari care au venit atunci la Craiova, precum Guardiola, Stoicikov, Koeman și mulți alții. Din cei care jucau atunci la Universitatea, eu și Daouda am jucat la naționala străinilor, iar Bundea a jucat pentru România

Cei 5 ani în România: ”Am stat 5 ani în România, m-am acomodat foarte bine, familia mea s-a simțit bine acolo, este și destul de aproape de țara mea. Chiar fiica mea are nume românesc, Alina, fiindcă s-a născut când jucam în România. M-au adus acolo impresarii Roberto Barbagallo și Mugurel Elisei

Perioada de la Craiova: ”Am stat în cameră cu Cornel Papură și el m-a ajutat mult, m-am simțit ca acasă. Sorin Cârțu a fost primul meu antrenor la Craiova, ajutat de Mircea Irimescu și Gigi Ciurea. Când am retrogradat cu Craiova se schimbau antrenorii și președinții aproape în fiecare săptămână. Chiar și patronii se vorbea atunci că se schimbă. A fost ciudat acel sezon, mai ales că un an înainte terminasem pe locul 4.”

După ce a plecat de la Craiova: ”La Dinamo am avut ofertă eu și Daouda, Iordache, Pleșan și Moți și am mers acolo. Era o echipă foarte bună, dar nu am prins primul 11 și am vrut să plec undeva unde să joc. A venit oferta de la FC Argeș, unde antrena Sorin Cârțu, dar apoi nea Sorin a plecat și au început și acolo lucruri care se întâmplaseră și la Craiova, s-a schimbat antrenorul, patronul. Așa că m-am dus la Pandurii, unde antrena prietenul meu Eugen Neagoe, iar acolo am rămas un an și jumătate”

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.