Sport
Geolgău, la Oltenia TV: 'Man şi Petre puteau ajunge la Craiova, pe 20 de mii de euro'

Gloria Ştiinţei, Ion „Gheorghiţă” Geolgău, a dezvăluit, în cadrul emisiunii Fotbal Plus, la Oltenia TV, că în 2014, pe când era scouter la Universitatea Craiova, i-a adus pe Dennis Man şi Adrian Petre, ambii de la Arad, dar patronul Mihai Rotaru a refuzat să plătească aproximativ 20.000 de euro pentru a-i achiziţiona pe cei doi. Man ar fi costat atunci numai 4.500 de euro, conform actualului oficial de la FRF.

„Universitatea Craiova putea să-l ia pe Dennis Man cu 4,500 de euro, în 2014. Şi pe Adrian Petre l-am avut o săptămână la Craiova şi nu au vrut să dea 15.000 de euro pe el. Patronul mi-a spus atunci că nu poate să dea sume din acestea pe jucători de 15 ani. Eu aş fi dat banii ăştia pe Man şi Petre. Eu nu am avut nicio treabă cu Iuga, Jurj, Hreniuc şi ceilalţi pe care i-au adus ei şi pe care au plătit mult mai mult şi nu s-a mai auzit de ei. Chiar am rămas surprins că Mihai Rotaru nu a vrut să-i ia pe Man şi Petre. Ultima discuţie pentru Man a fost când suma ajunsese deja la 500.000 de euro, dar n-a vrut să dea nici atunci şi a ajuns la FCSB. Îmi pare rău pentru suporterii craioveni, dar dacă nu ştii când să semeni e greu să culegi roadele. Sper să se trezească , una este să aduci jucători la 14-15 ani, se le imprimi spiritul Ştiinţei, altceva este să-i aduci mari, când vin pe bani mulţi şi se gândesc numai la salariu” a dezvăluit Geolgău.

Tot Geolgău l-a recomandat pe Andrei Ivan, dar cu acesta a găsit înţelegere la patron. „Pe Ivan am dat 75.000 de euro iniţial. Asta pentru că am mai dat 25.000 de euro când a debutat în naţională ca junior, dar nu mi se pare mult, mai ales că au luat 3 milioane de euro pe el” a spus fostul internaţional.

Geolgău spune că departamentul scouting la Craiova este practic inexistent, din moment la selecţiile care se fac pe plan naţional clubul din Bănie nu are vreun reprezentant. „Silviu Bogdan este singurul de la Craiova care venea la selecţiile pe care le-am făcut pe plan naţional, dar de când a plecat el nu a mai venit nimeni. Cei mai buni jucători se duc la Viitorul şi la FCSB” a adăugat Geolgău.

Tot Geolgău a fost cel inspirat şi în cazul aducerii lui Nicuşor Bancu. "Îl ştiam pe Bancu de când juca la Rapid Piatra Olt şi atunci le-am spus celor de la Slatina să-l ia. Apoi am fost preşedinte la Slatina în 2013 şi am venit la Craiova. A fost norocoasă apariţia lui Bancu la Craiova. În primul meci a dat gol şi au hotărât să-l ia. Nicio echipă de Liga I nu ar fi plătit suma pe care a dat-o Craiova pe el, în jur de 80.000 de euro."

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.