Sport
GETEC avansează cu construcția centralei ecologice de cogenerare pe biomasă

Au fost instalate boilerul pe biomasă și stația de tratare a apei. Proiectul aduce multiple avantaje comunității locale. Fabrica va crea energie verde din procesarea ligninei, folosind o tehnologie revoluționară. 

Podari, 14 octombrie 2020 - GETEC, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie și specialist în contractarea serviciilor de energie pentru industrie și imobiliare, face progrese semnificative în construcția centralei pe biomasă din Podari, județul Dolj, ce va alimenta cu energie instalația de bioetanol a fabricii Clariant.

Lucrările la construcția centralei avansează, fiind deja realizate câteva etape importante. În primul rând, în prima partea a anului 2020 s-a realizat alimentarea cu energie electrică a celor două șantiere prin noua stație de transformare de 110 kV, iar la mijlocul lunii septembrie au început lucrările la instalarea cazanului pe biomasă și a boilerelor de redundanță pe gaz.

Din luna octombrie, echipa de construcții a început instalarea unei stații mari și complexe de tratare a apei, urmând apoi demararea pregătirilor pentru începerea lucrărilor la instalația de alimentare cu abur, ce va fi finalizată în primul trimestru al anului 2021.

„Construcția centralei de cogenerare din Podari avansează conform planului și ne dorim ca aceasta să devină operațională în cel mai scurt timp pentru a demara producția de energie verde, chiar aici, în localitate. Noi aducem în România o tehnologie de ultimă generație și planul nostru este să schimbăm percepția oamenilor despre energie și să le demonstrăm că aceasta poate fi și eficientă, și sustenabilă. Generarea de energie descentralizată este un proces complet regenerabil și, prin urmare, neutru din punct de vedere climatic. Este un pas important înainte, ce reconfirmă angajamentul nostru pentru sustenabilitate. Pentru GETEC, oamenii contează, iar obiectivul final al companiei este de a crea un viitor durabil și o viață mai bună.” a declarat Tomasz Muszynski, Managing Director, GETEC Romania.

Noua unitate de producție a energiei electrice prin cogenerare aduce multiple avantaje la nivel local, începând cu locurile de muncă nou create de-a lungul lanțului de aprovizionare, pentru oamenii din județul Dolj, dar și un mediu mai curat și un parteneriat pe termen lung între companii și comunitate. Pe lângă aceste avantaje, compania se implică și contribuie la crearea unui sector energetic îmbunătățit pentru a lăsa o moștenire curată și ecologică, pentru anii următori.

Compania GETEC a intrat pe piața din România în anul 2018, cu un proiect de cogenerare inovator, dezvoltat pentru compania Clariant. Centrala de cogenerare pe biomasă, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, proiectată de GETEC va deservi fabrica de bioetanol celulozic a companiei Clariant din Podari, județul Dolj. Fabrica va utiliza o tehnologie revoluționară care transformă lignina – unul dintre produsele derivate din procesul de obținere a etanolului – în energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Rețeaua GETEC include 45 de puncte de lucru, în Germania, Elveția, Olanda, Austria, Polonia și Ungaria, dar și în România, prin biroul din București. La început, după înființare, compania a oferit soluții de încălzire pentru industria locuințelor, soluțiile energetice pentru clienții industriali fiind adăugate ulterior.

La ora actuală, domeniile și serviciile furnizate de GETEC acoperă o paletă destul de largă: dezvoltă soluții pentru tot ceea ce ține de alimentarea cu energie electrică și gaze, precum și comercializarea energiei produse cu sisteme de generare internă; servicii pentru planificarea, configurarea și funcționarea rețelelor de alimentare cu energie și suntem specializați în proiectarea, realizarea și utilizarea energiei regenerabile, în special în dezvoltarea și exploatarea sistemelor pentru generarea de energie, căldură și gaz din surse de energie, cum ar fi biogaz, lemn și chiar materiale reziduale. In mai multe tari gestionam si parcuri industriale, ce inseamna ca firmele din diferite domenii se pot concentra la core-businessul lor, iar GETEC furnizeazie toate utilitati. Modelul acest o sa vina si in Romania in curand.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.