Sport
Gică Popescu a vorbit la Oltenia TV despre istoria transferurilor la Steaua și Dinamo și despre cum nu a fost lăsat să bage bani la Craiova

Gică Popescu este un produs al școlii de fotbal craiovene, însă există multe discuții în ceea ce privește transferul său la Dinamo din anul 2002. În direct la Oltenia TV, acesta a încercat să elucideze misterele mai multor momente din cariera sa.

Gică Popescu a debutat pentru Universitatea Craiova în 1985, atunci când s-a produs un schimb de generație între Craiova Maxima și cei care au urmat să câștige campionatul în sezonul 1990-1991. În 1988, Popescu a prins un transfer la Steaua și a evoluat pentru roș-albaștri în doar 13 meciuri, evoluând în returul sezonului 1987-1988. Bucureștenii au profitat în acele momente de influența mai marilor generali, dar aveau și o echipă la care ar fi vrut să evolueze orice fotbalist român, mai ales că reușiseră să câștige Cupa Campionilor Europeni, cu doar doi ani în urmă: „Am avut probleme în momentul când am plecat de la Steaua. Au fost două săptămâni de o tensiune incredibilă. Îmi amintesc că am avut o zi cândam plecat la 7 dimineața, domnul Țâcă Zamfir a luat harta și am mers la Govora, fără nicio cazare și am ajuns la o gazdă. Ne-am ascuns timp de două săptămâni, iar eu am dormit în pat și dânsul pe jos. Când m-am întors, am primit o foaie că sunt dezertor și am fugit la Vidin și am stat acolo. Nu am întâlnit nicăieri o dragoste ca a suporterilor craioveni în acea perioadă a anilor 1988-1990. Toată lumea uită că puteam să rămân la Steaua, iar ei îmi dădeau o căruță de bani. Nu știu câți oameni și-ar fi  pus comuniștii în cap, așa cum am făcut eu. Mi-am asumat un risc enorm și totuși m-am întors.”, a declarat fostul căpitan al Barcelonei. 

 

Nicolae ”Ţâcă” Zamfir, naşul şi fostului mijlocaș, prezent în platoul Oltenia TV, a vorbit despre momentul de cumpănă prin care au trecut cei doi: „Nu a spus nici unu la sută din ceea ce s-a întâmplat. A fost arestat de către Ilie Ceașescu, au venit  cu mitralierele și l-au luat. A fost amenințat că el este angajat MAPN-ului și nu are voie să plece de la Steaua. A fost arestat în fața mea! Când a ieșit afară cu ordinul de arestare, l-a rupt în fața soldaților.”,

 

Despre transferul la Dinamo, Gică Popescu a declarat: „Nu m-am întors la Craiova pentru că nu am fost dorit. Eu am vrut să-mi închei cariera la Universitatea Craiova, conducerea nu a zis nimic, chiar dacă Emil Săndoi, antrenorul de atunci, le-a zis conducătorilor că aș vrea să mă întorc .Nu puteam să mă rog de șefii din momentele acelea  să vin să îmi închei cariera acolo, jucasem și eu la Barcelona și fusesem căpitan și la națională, aveam și eu un orgoliu al meu. Nu se punea problema banilor, un singur apel era de ajuns să vin.”

 

„Eu m-am săturat de această mizerie cu Dinamo. Eu după trei luni petrecute la Dinamo am ajuns dușman, iar alți idoli ai Craiovei au juca ani acolo și nu au pățit nimic. Am trimis și bani la club, atunci când eram la Galatasaray. Craiova avea probleme și voiam să iau clubul. M-a sunat președintele de atunci, Sergiu Cătuneanu, și ‘mi-a zis lasă banii la mine, că o să-ți dau înapoi. Vezi-ți de treaba ta.’ După aceea mi-a zis tot ce s-a întâmplat. Am vrut ca școala de fotbal „Gică Popescu” să fie ca o pepinieră pentru Universitatea Craiova, dar niciodată nu am primit vreo propunere”, a  declarat Popescu la Oltenia TV.

 

Gică Popescu i-a făcut și o declarație de dragoste nașului său: „Îl iubesc pe Nicolae Zamfir! Singura persoană pe care o puteam alege să-mi fie naș era nea Țâcă și sunt mândru. Nicholas va juca mâine cu Craiova, îl rog pe Nicolae Zamfir să vină să-l vadă. Eu sper să nu existe accidentări, vreau să vedem la ce nivel sunt jucătorii noștri la amicalele de sâmbătă.”

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.