Sport
Hagi, devastat de moartea lui Maradona: „A fost unic”

Într-o intervenție la DigiSport, Gheorghe Hagi a avut un discurs despre Diego Maradona. Argentinianul ne-a părăsit la doar 60 de ani. 

Lumea fotbalului este mai săracă începând cu 25 noiembrie. Marele fotbalist Diego Armando Maradona a decedat din cauza unui stop cardiorespirator. Supranumit „Maradona din Carpați”, Gheorghe Hagi spune că nimeni nu se poate ridica la performanțele lui Maradona: „Maradona a fost unic. Nu vreau să zic Dumnezeu, pentru că El e unul singur. Mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal. Să faci ce vrei cu mingea.

 

Asta ne-a dat Diego nouă. Plăcerea de a juca fotbal. Întâlnirea din superba vară din 1990 a fost o provocare, mare, atât pentru mine, cât și pentru echipa națională. Amândoi ne-am ridicat la un nivel foarte mare. Cred că am trecut testul. Meciul s-a jucat la Napoli, da. La Napoli era și este ca și Dumnezeu. Un idol. Nimeni nu-l va uita în întreaga lume. El ne-a făcut să iubim fotbalul. E greu să uiți pentru că a fost special. Tehnică individuală în regim de viteză incredibilă.  Va rămâne unic”, a declarat Hagi la DigiSport.

 

Cei doi s-au întânit în 1990, atunci când echipa națională a jucat la Cupa Mondială cu reprezentativa Argentinei. A fost 1-1, iar „tricolorii” nu i-au lăsat nicio șansă lui Maradona. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.