Sport
Handbalistele semifinaliste au revenit acasă. Burcea: 'S-ar umple stadionul Ion Oblemenco dacă am juca finala!'

La 24 de ore după ce au reuşit una dintre cele mai importante performanţe ale sportului craiovean, handbalistele de la SCM Craiova au ajuns acasă, fiind întâmpinate la Sala Polivalentă de oficialităţile locale, respectiv viceprimarul Adrian Cosman şi de administratorul oraşului, Sorin Manda, dar şi de un grup de suporteri, care le-au felicitat pentru performanţa de a a ajunge în semifinalele Cupei EHF. 

Fanii au aprins torţe şi fumigene, s-au destupat şampanii, fetele au primit zeci de trandafiri şi s-au fotografiat alături de sculptura "Leul din Bănie", amplasată recent lângă Sala Polivalentă. Delegaţia alb-albastră s-a arătat extrem de plăcut surprinsă de primirea făcută la întoarcerea acasă, mai ales că un grup de fani le-a întâmpinat încă de pe Aeroportul Henri Coandă, din Capitală. 

Antrenorul Bogdan Burcea a declarat la sosire: "Sunt mândru de fetele noastre. Ceea ce am realizat este un rezultat al Craiovei! Al oraşului, al suporterilor, al sponsorilor, al autorităţilor, al conducerii, noi am pus în practică sprijinul şi i-am reprezentat cu mândrie. N-am dormit deloc, ne-am bucurat de calificare, este momentul nostru, al acestui oraş, dar acum începe greul, deoarece am eliminat principala favorită şi acest lucru ne obligă. Trebuie să rămânem modeşti. Am fost prezent la semifinala cu Benfica, în tribună, sunt prezent şi acum, dar îmi doresc să depăşim performanţa Craiovei Maxima. Avem dreptul să visăm, dar realitatea ne-a dus în această semifinală. Am încredere că putem califica echipa în finală. E o propunere să jucăm finala pe stadion, e realizabilă şi sunt convins că Ion Oblemenco ar fi plin la o finală europeană. Oltenii ar veni în număr mare. Ce nebunie aş face dacă am ajunge în finală? Aş lua-o de la capăt!"

Căpitanul Cristina Florianu a declarat: "Sunt fericită că am făcut istorie, am muncit mult, dar îmi doresc să nu ne oprim aici, vom lupta să ajungem în finală. Nu mai bag în seamă nici durerile la umăr, contează doar fericirea". 

Portarul Iulia Dumanska a spus: "Suntem foarte fericite, este un moment extraordinar pentru noi. Sperăm să câştigăm Cupa EHF"

În semifinalele Cupei EHF, SCM Craiova va întâlni formaţia din Turcia, Kastamonu, care a eliminat-o în sferturi pe HC Zalău, cu scorul general de 55-53. Turul semifinalei se va disputa pe 7-8 aprilie, în Turcia, iar returul pe 14-15 aprilie, în Sala Polivalentă. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.