Sport
“Harlem Globetrotters” fac show în Bănie

Magicienii americani vor putea fi văzuţi în premieră la Craiova, preţul unui bilet fiind de 120 de lei, iar pentru copii sunt reduceri.

Celebra trupă demonstrativă de baschet Harlem Globetrotters poate fi văzută în sfârşit şi de craioveni, pe 2 iunie, într-un spectacol care va avea loc în Sala Polivalentă. Magicienii baschetului nu sunt la prima vizită în România, însă de această dată turneul lor cuprinde şi Bănia, alături de alte 3 oraşe: Oradea, Bucureşti şi Cluj Napoca. Craiova va fi ultima oprire a americanilor pe tărâm românesc, următorul spectacol după cel din Bănie fiind programat la Viena. Preţul unui bilet este de 120 de lei, dar copiii până la 7 ani au intrarea gratuită, în timp cei între 7 şi 16 ani trebuie să achite 50 de lei. Începând cu ora 17, cei 30 de sportivi vor intra să se încălzească pentru show, aşa că spectacolul nu se va limita la meciul în sine, programat între orele 19 şi 21 iar spectatorii se pot delecta mai multe ore cu „giumbuşlucurile” americanilor. Cei 30 de componenţi ai trupei formează două echipe, între sportivi fiind şi 3 fete, fiecare dintre jucători având câte un nickname, spre exemplu: „Ace”, „Bullet”, „Beast”, „Animal”, „Cheese”, etc. Totodată, americanii au şi antrenori, cât şi arbitri. Nu au solicitat ceva special în turul din România, doar să stea la hoteluri de 4 sau 5 stele. Înfiinţată în 1926, la Chicago, trupa şi-a luat numele de la celebrul cartier de afro-americani din New York, unde s-a relocat. Celebrul baschetbalist din NBA Wilt Chamberlain a făcut parte din HG. Componenţii ei s-au remarcat prin anumite „skills”, au îmbinat abilităţile sportive cu cele actoriceşti şi cu umorul. De la înființare și până în prezent, echipa a jucat pe 20.000 de partide demonstrative în 118 țări. Artiştii baschetului interacţionează cu sala, iar copiii se îndrăgostesc pur şi simplu de aceştia, fiind captivaţi de modul cum fac ce vor cu mingea de baschet.

Team-managerul Craiovei şi al echipei naţionale, Marius Toma, a explicat ce înseamnă pentru Craiova vizita celor de la Harlem Globetrotters: “Este o propagandă uriaşă făcută acestui sport şi o ocazie unică de a vedea un spectacol deosebit. Craiova a devenit un pol important în baschetul românesc, sunt peste 700 de copii legitimaţi la cluburile din Bănie şi de aceea a oraşul a fost inclus în acest tur. Sunt foşti jucători din campionatul universitar de baschet, sportivi cu abilităţi speciale. Este un alt gen de baschet, este mai mult un spectacol, nu se ţine cont de tactică sau de scor”.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.