Sport
În centrul Băniei, Mihai Viteazul ridică barda şi...steagul alb-albastru al Ştiinţei

Emulaţia finalei pentru titlu a cuprins Bănia, iar fanii au trecut la gesturi de efect, ataşând un steag alb-albastru de mâna în care Mihai Viteazul are barda ridicată, în statuia din Piaţa care-i poartă numele marelul Ban al Craiovei şi domn al Ţărilor Româneşti, înfăptuitorul primei mari Uniri, în 1600.

„Exact pe 3 august, în 1601, trupele lui Mihai Viteazul și cele ale lui Gheorghe Basta obțin, în bătălia de la Guruslău, victoria împotriva celor transilvănene conduse de Sigismund Báthory.

Statuia lui Mihai Viteazul din centrul Craiovei e mărturia unui sacrificiu, e simbolul victoriei, iar barda-i ridicată spre cer ne îndeamnă spre o încrâncenare și o ambiție aparte”, se scrie în mesajul apărut pe pagina de facebook al Ştiinţei. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.