Sport
Să debutăm cu dreptul în noul sezon european

Universitatea Craiova debutează în noul sezon competițional astăzi, de la ora 19:00 (ora României), în manșa tur a primului tur de calificare în UEFA Europa League, împotriva azerilor de la FC Sabail. 

Conform declarațiilor oficialilor și a jucătorilor, suprafața de joc va fi marele adversar al „juveților” în meciul de astăzi. „ASCO Arena” are un teren sintetic, iar Gică Craioveanu atrăgea atenția că aceasta poate cauza accidentări grave. Totuși, pe teren, adversara FC Sabail nu ar trebui să le creeze probleme așa mari alb-albaștrilor, având în vedere că și pentru azeri este o surpriză faptul că s-au calificat în tururile preliminare ale unei competiții europene. Michael Essien, fostul jucător de la Chelsea, Real Madrid și AC Milan este vedeta lotului de 7,35 milioane de euro al lotului pregătit de Aftandil Hadzhiyev.

În tabăra Universității Craiova, regăsim absențele lui Cicâldău, Gardoș (nefiind puși la punct cu pregătirea), Baicu, Mihăilă (accidentați) și Briceag (învoit din motive personale). Grupele europene este marele vis al craiovenilor, însă aceștia sunt rezervați în ceea ce privește acest obiectiv, având de trecut de 3 tururi preliminare plus play-off. 

 

 „Nu avem nicio scuză dacă nu trecem de Sabail şi chiar de adversara din turul doi preliminar, care probabil va fi Honved, nu echipa din Lituania”, a declarat Sorin Cârțu înainte de duelul din această seară.

 

Ultima victorie a Universității Craiova în Europa a fost cea din 1993, cu Havnar Boltfelag, iar Gică Craioveanu își amintește cu plăcere de acele meciuri (4-0 și 3-0): „Nu am mai câştigat un meci în cupele europene din '93, de când i-am bătut pe feroezi. Ţin minte primul gol al meu din tur, când am luat-o de la centru, am trecut de toţi şi au făcut penalty, iar „Balauru” Gane a dat două în retur. Alte timpuri.”

 

Universitatea Craiova - FC Sabail, contând pentru manșa tur a primului tur preliminar UEFA Europa League, va fi în direct pe DigiSport și Look Plus, astăzi, de la ora 19:00. 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.