Sport
'Ion Oblemenco', locul 4 în clasamentul 'Stadionul Anului' în lume!

Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova a fost clasat pe locul 4 în ierarhia celor mai bune arene inaugurate anul trecut în lume, conform juriului de arhitecţi al site-ului specializat în stadioane, stadiumdb.com. Specialiştii au plasat area din Bănie înaintea arenei Wanda Metropolitan, pe care evoluează Atletico Madrid, cea care va găzdui finala de anul viitor a Champions League, aceasta fiind plasată pe poziţia a şasea. 

 

 "Ion Oblemenco" a fost precedat de stadioanele "Lujniki" din Moscova, de "U Arena" din Paris, şi de cel mai scump stadion construit, Mercedes Benz Arena" din Atlanta, care a costat nu mai puţin de 1,7 miliarde de dolari. 

Juraţii au acordat arenei din Craiova: 2,68 puncte pentru valoarea arhtecturală, 3 puncte pentru funcţionalitate şi 1,3 puncte pentru inovaţie, în total 6,98 puncte. 

La concursul "Stadionul Anului" au fost acceptate iniţial 40 de stadioane terminate şi inaugurate anul trecut, apoi au rămas 27 şi în cele din urmă doar 10. 

În clasamentul întocmit după voturile publicului, arena din Bănie s-a clasat pe locul 16. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.