Sport
Ionuț Mitran prinde încredere și poate fi o soluție pentru viitor: „S-au făcut eforturi mari”

Ionuț Mitran este surpriza plăcută din ultimele meciuri ale Universității Craiova. Fundașul de bandă de doar 18 ani a debutat în meciul cu Clinceni și a prins tot mai multe minute în tricoul Științei, profitând de faptul că Ștefan Vlădoiu a fost incert. 

Daniel Nicolae, antrenor la CSS Caracal și omul care l-a remarcat pentru prima dată pe Ionuț Mitran a declarat pentru LUPA: „Ionuț Mitran era în aceeași grupă cu Luis Nițu, fost la Universitatea Craiova, actual la Gaz Metan Mediaș, Alin Fica, împrumutat de CFR Cluj la Rapid și cu Dragoș Diaconu, care a aparținut de campioana CFR. Mitran ajunsese să joace fundaș la grupa de 2000, nimeni nu-l mai scotea din echipă. De asemenea, Marius Ștefănescu, fotbalistul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe este un produs al școlii de fotbal de la Caracal.

S-au făcut eforturi mari ca Ionuț Mitran să facă fotbal. Făcea naveta zi de zi, venea singur la antrenamente, tatăl său lucra. Am o relație extraordinară cu familia sa. El este un băiat cuminte, respectuos și la locul lui. De fapt, am o relație foarte bună cu toți cei care au trecut pragul clubului nostru. Mă sună mereu când vin în oraș.”

 

 

Acesta a dezvăluit și cum a fost descoperit Ionuț Mitran, născut la 20 de kilometri de orașul Caracal, în localitatea Grădinile: „În jurul vârstei de 8 ani a început fotbalul la Caracal. Fiind născut în anul 2002, Mitran a fost la grupa Grigore Tudor, colegul meu care a murit. L-am văzut acolo, alerga încontinuu, era foarte talentat și l-am adus la grupa de avansați. Era primul la toate testele. Avea o capacitate de efort foarte mare și îi bătea pe toți la rezistență. L-am folosit atacant. Are o lovitură extraordinară de cap, simte foarte bine mingea. E foarte bătăios, știe foarte bine și cu mingea, e tehnic și are și un plasament foarte bun” 

 

„Debutul la Craiova a fost unul neașteptat de bun. Dacă nu lua cartonaș galben, eu cred că ar fi putut juca mai mult. A scos două de pe linia porții. Bergodi i-a dat șansă, a evoluat mult în ultimele meciuri. Este o opțiune foarte bună pentru postul de fundaș dreapta, fiind și fotbalist de națională, convocat frecvent la U19,” a mai spus Daniel Nicolae, antrenor CSS Caracal.

 

„Am avut niște jocuri amicale cu Universitatea Craiova. Noi ne-am calificat la faza zonală, la un turneu în 2016-2017, în Bănie. Ionuț Mitran era căpitanul echipei. L-a văzut Silviu Bogdan, el având și un ochi foarte priceput. A venit după el, a văzut un potențial Nicolae Negrilă. A zis că îi oferă cazare, masă. Era păcat să nu îi dau drumul, era spre binele lui. Am dat vârful grupei de 2002. S-a dovedit cea mai bună alegere.”

 

Înainte de debutul fundașului lateral în echipa mare a Băniei, Silviu Bogdan spunea: „În momentul de față, Mitran și Danciu sunt doi copii foarte buni, dar, din păcate, nu au debutat. Îmi doresc să debuteze pentru prima echipă, sunt copii foarte buni. Eu i-am adus la Craiova și consider că au foarte mult talent. Unui copil îi trebuie jocuri pentru a crește. Sper ca antrenorul Cristiano Bergodi să își îndrepte atenția și către ei.”

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.