Sport
Ionuț Rada: „Sunt oltean, țin cu Craiova”

Într-o intervenție prin Skype la Oltenia TV, Ionuț Rada, fostul jucător al Craiovei și al CFR-ului, a vorbit despre bătălia care se va da luni, de la ora 20:30, pe stadionul „Ion Oblemenco”. 

Fostul fundaș de Liga 1 este stabilit la Cluj și se află sub contract cu Sănătatea, formație de liga a 3-a, însă acum este implicat într-un proiect prin care îndeamnă lumea să facă sport, „The Rada Way”. Înainte de derby-ul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, Ionuț Rada a declarat la „Fotbal Plus”: „Acest lot a fost construit de Dan Petrescu, el este numărul 1 în club, chiar și în partea financiară. Acolo unde merge, el trebuie să aibă toate lucrurile puse la punct, tocmai pentru a cere maximul de la jucători. Va fi extrem de greu să nu fie alături de jucători. Nu va fi același lucru, chiar dacă sunt „secunzii” pe margine. Petrescu este un antrenor care și-a arătat valoarea. Cu Cristiano Bergodi am avut discuții în contradictoriu, la Rapid schimbase sistemul. L-am avut ca antrenor și la Steaua. Este un tehnician care știe bine să organizeze jocul, se face plăcut și are un dialog frumos cu echipa și cred că acesta este cel mai important lucru. Trebuie să știi să comunici cu o echipă cu potențial. Oltenii s-au calibrat bine după această pauză, venirea lui Bergodi a ajutat. Micile probleme au fost reglate din timp și totul a fost bine.”

 

Recunosc că îmi doresc ca Universitatea Craiova să câștige campionatul, chiar dacă mă bucur și pentru CFR când are succese. Eu sunt oltean, țin cu Craiova. Eu sper ca anul acesta să fie un moment extraordinar pentru oraș. 

„Cred că a fost foarte important că CFR a putut să joace și că acest sezon poate să se termine pe teren. Îmi doream ca această mare finală să fie la Craiova. A fost greu ca echipa din Gruia să joace atâtea meciuri în doar o săptămână, există și o presiune. N-au avut nici antrenamente…Mentalul contează foarte mult în acest final de sezon.

 Nu va fi ușor pentru ei, dar avantajul lor este experiența. Jucătorii de acolo sunt experimentați, au valoare și cred că este argumentul lor pentru titlu. Nu știu cât de adevărate sunt aceste știri cu plecarea lui Dan Petrescu, dar jucătorii trebuie să gestioneze mental această perioadă. CFR a suferit în ceea ce privește jocul, dar nu au avut nici liniște. Au fost și anumite probleme financiare. Craiova este pe primul loc pe meritul ei, nu datorită problemelor de la Cluj.”

 

Patru meciuri oficiale a strâns Rada la Craiova, acolo unde a debutat în Liga 1. La CFR Cluj, jucătorul de 38 de ani a strâns 106 apariții. 

 

Între mine și Ilie Balaci a fost o legătură extraordinară. Am ținut legătură și după ce am plecat de la Craiova, pot să spun doar lucruri frumoase despre el. Chiar am facut o echipă din colegii cu care am jucat, iar antrenor l-am pus pe Ilie Balaci. A fost un om minunat, putea să facă mult mai multe lucruri pentru fotbalul oltean și cel românesc”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.