Sport
Ionuț Stroe a explicat de ce Craiova nu poate găzdui CE de tineret

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a explicat motivul pentru care orașul Craiova nu poate găzdui meciuri de la Campionatul European de tineret din 2023. România și-a depus candidatura pentru această competiție.

UEFA a anunțat Federația Română de Fotbal că a aprobat dosarul de candidatură depus pentru EURO U21 din 2023, turneul final unde se vor stabili și cele patru reprezentante europene la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Jucătorii ce vor fi eligibili pentru această ediție sunt cei născuți începând cu 1 ianuarie 2000. În cazul în care România va obține organizarea EURO U21, cele 31 de partide vor fi găzduite pe 8 stadioane din patru orașe, București, Giurgiu, Ploiești și Cluj-Napoca. 

 

Bănia nu va fi în această listă, iar Ionuț Stroe, ministrul MTS, a explicat cauza: „Am avut o discuție cu președintele Răzvan Burleanu. Din păcate, nu am putut îndeplini una dintre condițiile necesare din caietul de sarcini, cel al existenței a două stadioane care vor putea găzdui o grupă la Craiova. Distanța dintre orașul nostru și Târgu Jiu, acolo unde există o arenă care ar putea găzdui meciuri, este de peste 100 de km. Eu am insistat, mi-aș fi dorit să avem o competiție internațională la Craiova. Trebuie să existe o distanță maximă de 100 de km. Ne-am orientat după condițiile impuse de UEFA.”

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.