Sport
Ionuț Stroe, la Oltenia TV: „Ne lipsește Elvir Koljic!” Ministrul MTS are încredere în Bergodi

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a fost prezent în cadrul emisiunii „ACTIV ARENA” de la Oltenia TV și a vorbit despre echipa sa preferată, Universitatea Craiova, dar a dezvăluit și care era idolul său în copilărie.

La fel ca toți oltenii, ministrul Ionuț Stroe a trăit cu mari emoții „finala” cu CFR Cluj: „„Anul trecut, Universitatea Craiova a fructificat foarte bine oportunitatea oferită de acel blocaj, acea pauză competițională, au fost serioși și s-au pregătit. A fost o posibilitate de a se recalibra. Au avut victorii pe linie și înainte nu eram chiar favoriți la titlu. Cred că perspectivele fotbalistice ale acestui oraș sunt foarte bune.

E bine că am ajuns vicecampioni. Cei de la Cluj au meritat victoria în ultimul meci. Am trăit meciul alături de copiii mei, am avut emoții mari. Deja vedeam titlul în Bănie, dar e bine că există performanță și  seriozitate la Universitatea Craiova. Chiar și acest campionat l-am început foarte bine. Cu siguranță că bucuria prilejuită de un nou titlu la Craiova va veni,” a declarat acesta la emisiunea „ACTIV ARENA” de la Oltenia TV.

 

Elvir Koljic este o mare pierdere pentru Universitatea Craiova, consideră ministrul MTS. Ionuț Stroe îl vede pe bosniac cel mai bun atacant al Craiovei din ultimii zeci de ani: „Din păcate, Koljic este într-o situație dificilă. Din ce am înțeles, recuperarea decurge bine, dar tot va lipsi destul de mult de pe teren. Pe Koljic îl așteptăm, ne lipsește. Se vede că lipsa sa. Nu mai avem aceeași putere de penetrare a defensivelor adverse, ne chinuim. Sper ca cei care au venit să suplinească absența lui, dar e jucătorul meu favorit și îl consider nouarul pe care nu l-am mai avut de când juca Rodion Cămătaru.

Eu am fost mare fan al său. Scriam pe toate tricourile numărul nouă și numele său pe toate tricourile. Domnul Cămătaru știe acest lucru, am și fost colegi în Consiliul Local al Municipiului Craiova și i-am împărtășit aceste amintiri și suntem destul de buni amici.”

 

 

„Mihăilă a confirmat, exista o așteptare din partea tuturor că se va transfera acest transfer. E un real câștig, a făcut un pas mare în cariera sa. Îl cunosc și pe tatăl său, e un tip deosebit, are o familie foarte frumoasă. Acest tânăr va avea o carieră frumoasă, modul lui de a fi și seriozitatea sa vor fi avantaje. Sunt sigur că va confirma așteptările la Parma.

Idolul copiiilor mei a rămas Alexandru Cicâldău după plecarea lui Valentin Mihăilă. Mie îmi place Koljic, deoarece este un atacant care nu iartă, se vede că are golul în sânge. Orice fază devine periculoasă pentru adversari. Copiii mei au cele mai mari așteptări, fiind mici, vor să câștigăm toate meciurile cu 3, 4-0. A fost o vreme când chiar așa se întâmpla în Bănie,” a mai spus acesta la Oltenia TV.

 

Cristiano Bergodi i-a câștigat încrederea lui Ionuț Stroe: „Îmi place Bergodi pentru că este un om cumpătat, un tip stabil. Gestionează foarte bine jocul echipei. Are școala italiană și probabil acesta este și motivul pentru care echipa nu excelează la capitolul spectaculozitate, dar avem rezultate. Am foarte mare încredere în el. Îmi place că se abține în a da fel de fel de declarații. A fost un om care a performat în fotbal, a activat la un nivel de profesionalism ridicat, la Lazio.”

 

 

„Mi-a plăcut baschetul de mic. Am avut în familie un practicant profesionist, un văr de-al tatălui care a jucat la Vâlcea și a făcut-o foarte bine. Am fost și în echipa școlii la Colegiul „Carol I” din Craiova. Am un metru și 80 de centimetri, nu sunt un tip înalt, doar un coleg era mai scund decât mine. Jucam extremă, încercam să-mi ajut echipa. Sunt amintiri dragi pe care le am. Îmi amintesc că mergeam cu un microbuz de 14 locuri pe la deplasări, pornind din Craiova spre Severin de la patru dimineața. Joc și acum baschet, am un panou de baschet în curte.”

De asemenea, Ionuț Stroe este component al echipei de fotbal a Parlamentului României: „Am o trupă de prieteni cu care jucam în mod regulat. Din păcate, nu mai putem să facem acest lucru în fiecare miercuri.

Fotbal jucam și în echipa Parlamentului, deoarece există turnee inter parlamentare. Într-un an am ieșit și campioni europeni. Mi-ar fi plăcut să joc atacant, dar m-au pus fundaș lateral pentru că alerg. Sunt puțin mai tânăr decât ceilalți colegi și de aceea m-au ales să joc pe acel post. Ne-am întâlnit și cu foste mari glorii din fotbalul românesc, am jucat și cu cei de la FRF. Ultima competiție a fost organizată la București, pentru că eram campioni en titre, dar am pierdut în finală, cu turcii. Cu ei ne întâlnim mereu în fazele finale. Sunt foarte buni la fotbal, la fel ca ungurii. 

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.