Sport
Yuliya Dumanska, în direct la Oltenia TV: „Îmi doresc să se reia campionatul, dar să fim sănătoși”

Portarul formației SCM Râmnicu Vâlcea și al echipei naționale de handbal feminin a României, Yuliya Dumanska, a vorbit în direct la emisiunea „ACTIV ARENA” de la Oltenia TV despre perioada grea prin care trecem. 

Nevoită să stea mai mult prin casă, Yuliya Dumanska a declarat că încearcă să-și adapteze programul și să respecte programul primit din partea preparatorilor fizici de la Vâlcea și echipa națională: „Mă aflu acasă, în România, încerc să îmi fac programul cât mai bine. Mă trezesc, mănânc, îmi fac antrenamentul, este foarte greu să stau în casă, dar așa este perioada aceasta. Am primit un program de la preparatorul fizic, eu fac mai mult cardio, exerciții de portar.”

 

Liga Florilor este întreruptă și deocamdată nu se știe nimic în legătură cu viitorul competiției. Vâlcea și CSM București se luptă pentru titlu, ambele fiind în fruntea clasamentului, însă oltencele au pierdut în ultima dispută cu „tigroaicele”, însă șansele la titlu sunt încă mari. Vecinii maghiari au decis să suspende clasamentul așa cum este, nu retrogradează nimeni și nu se acordă titlul: „Nu știu ce să zic, îmi doresc să se reia campionatul, însă vom vedea ce va decide Federația de Handbal. Trebuie să ne adaptăm situației. Din păcate, am pierdut meciul cu CSM București, a fost un meci incredibil, am făcut mai multe greșeli și am pierdut. Eu mă bucur că fac parte din această echipă, este o onoare, sunt mândră de fetele mele și știu că suntem unite.”

 

Echipa națională urma să evolueze la turneul preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice, însă pandemia a dat planurile peste cap, astfel că fetele vor juca probabil în toamnă pentru un loc la Olimpiadă: „Sper să scăpăm de situația asta și să ne bucurăm din nou de handbal. Încercăm să ne pregătim foarte bine pentru turneul preolimpic, vom da totul pe teren, le vom studia foarte bine pe adversarele noastre. Am mai lucrat cu domnul Burcea la Craiova, este o atmosferă plăcută, la ultima pregătire lumea a fost foarte serioasă și sperăm să avem rezultate la națională.”

 

În perioada următoare se vor împlini 2 ani de când SCM Craiova a câștigat Cupa EHF, iar Yuliya Dumanska a fost una dintre cele mai bune jucătoare în acel sezon fantastic în care Bănia a terminat campionatul pe locul secund: „Au fost 2 ani foarte frumoși la SCM Craiova, am amintiri foarte frumoase, mai ales Cupa EHF și locul 2 în campionat. Mai vorbesc cu anumite fete, am rămas prietene.”

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.