Sport
Justin Ștefan a anunțat când s-ar putea juca Craiova - CFR

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a oferit mai multe informații despre viitorul Ligii 1. 

Secretarul LPF anunță faptul că UEFA nu va fi de acord să prelungească termentul la care Liga ar trebui să trimită oa dresă cu echipele participante în competițiile europene: „O veste bună e că, la Craiova, al doilea suspect, cel neconcludent, s-a dovedit a fi negativ până la urmă. Aşteptăm retestarea de la Dinamo, cu rezultate mâine. Aşteptăm retestarea de la CFR Cluj. Nu ştiu când s-au testat cei de la Craiova. Dacă s-au testat duminică, următorul test va fi vineri. Avem o corespondenţă cu UEFA pentru extinderea teremenului-limită. Am discutat verbal şi se pare că e dificil să depăşim termenul de 3 august. Au mai fost 6-7 cazuri, în care s-a solicitat ceva similar, şi au fost refuzaţi.

 

 

Nu ştiu de ce nu există flexibilitate. Aşteptăm răspunsul scris şi vom vedea. Obiectivul rămâne de a termina competiţia pe teren, cât timp, teoretic, există date disponibile. Săptămâna asta se testeaza tot, cu excepţia Botoşaniului. Pe 30, sper să nu greşesc, avem Adunare la LPF şi vom discuta toate scenariile. În play-off, se ţine de data de 3 august. Se vor juca toate meciurile. Doar pentru play-off este termenul sigur de 3 august. Discutăm pe scenarii cu barajele de promovare pe 15 şi 18 august. Vom programa CFR Cluj – Botoşani, duminică sau luni, Astra – Craiova, luni sau marti, apoi meciul restant cu FCSB la mijlocul săptămânii, iar Craiova – CFR, probabil duminică sau luni, săptămâna viitoare. 

Avem pregătit şi scenariul cu oprirea competiţiei. Vă asigur că vom analiza şi vom lua cea mai bună decizie. Conflictele cu FRF au existat, nu le putem nega. Cred că trebuie să existe oameni cu mare întelepciune. Cred că în perioada asta vom comunica bine. Acum comunic foarte bine cu domnul Gabriel Bodescu. Am avut o discuţie cu domnul Rotaru pe marginea finalei Cupei României. Am încercat să vorbim şi cu FRF, în calitate de organizator de competiţii, dar nu am găsit soluţii. Şi atunci nu ştiam de situaţia de la CFR. Nu mai aveam cum să programăm finala mai tarziu, pentru că nu mai există date pentru restanţe. Nu am reluat campionatul doar din raţiuni economice, pentru că s-a tot vehiculat această ipoteză. Da, ele contează, dar populaţia trebuie să se bucure de fenomen”, a declarat Justin Ștefan.

 

În acest moment, Universitatea Craiova se află fruntea campionatului și are 4 puncte peste urmăritoarea CFR, însă ardelenii au un meci mai puțin. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.