Sport
Leoaicele Craiovei le-au sfârşiat pe daneze în Polivalentă!

Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat într-o manieră clară duelul din Sala Polivalentă cu formaţia Randers, din Danemarca, în grupele Cupei EHF, scor 23-17, la pauză 16-6.

Încurajată de 3.500 de spectatori, Craiovei i-a ieşit totul în prima repriză. Portarul Dumanska a apărat ce se putea scoate, dar şi ceva în plus, apărarea a fost ermetică, contraatacul a funcţionat perfect, iar „poziţionalul” a fost în grafic, finalizând orice acţiune. Starul Florianu a fost la înălţime, chiar dacă a ratat un prim 7 metri, pe extreme Nikolic şi Ardean n-au putut fi oprite, pivotul Klikovac a prins mingea când trebuia şi s-a strecurat prin defensiva adversă, iar Ţicu, Pricopi şi celelalte fete de pe 9 metri au demarat acţiuni rapide, buimăcindu-le pe nordice. Craiova s-a desprins rapid la 6 goluri, iar antrenorul lui Randers a cerut două time-out-uri până în minutul 20. Când oaspetele au dat semne că ar putea reveni, Craiova a marcat două goluri în inferioritate numerică, prin Nikolic şi Florianu, tăind practic moralul adversarelor, salvate practic de sirena care a anunţat încheierea primei reprize, cu scorul 16-6.

Repriza secundă a început tot cu forcingul fetelor noastre, care au ajuns la un avantaj neverosimil, 20-8, dar apoi a urmat o relaxare inexplicabilă şi Randers a marcat 6 goluri la rând, ajungând la 20-14. Valentina Ardean a luat o acţiune pe cont propriu şi a marcat, scoţând şi eliminare, iar Craiova a intrat în ultimele 10 minute de joc cu avantaj confortabil, pe care l-au gestionat printr-o apărare atentă.

Au jucat pentru SCM Craiova: Yulia Dumanska, Florentina Stanciu (portari), Cristina Florianu 6 goluri, Zelijka Nikolic 5, Valentina Ardean 5, Bobana Klikovac 2, Andreea Pricopi 2, Ana Maria Ţicu 1, Patricia Vizitiu 1, Andreea Rădoi 1, JeleNa Trifunovic, Carmen Şelaru.

"N-am făcut faţă presiunii pe care a pus-o Craiova în prima repriză, ne-au dominat şi fizic, dar am avut o parte secundă de care trebuie să fim mândri şi cred că putea fi un scor mai strâns" a declarat antrenorul danezelor, Niels Agesen. 

SCM Craiova acumulează 2 puncte în grupa A şi peste o săptămână va juca în deplasare, contra rusoaicelor de la Kuban Krasnodar, pregătite de legendarul antrenor Evgheni Trefilov. Până atunci, fetele lui Burcea au meci în Liga Florilor, în deplasare, cu Corona Braşov.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.