Sport
LPF a prefațat derby-ul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat avancronica etapei cu numărul 23, unde cap de afiș este partida dintre Universitatea Craiova, ocupanta locului 3 și liderul CFR Cluj. 

"Derby-ul etapei se va juca pe arena Ion Oblemenco din Bănie, acolo unde gazdele vor primi replica liderului CFR, formaţie care a impresionat printr-o foarte bună organizate în teren. Va fi un duel între rapizii jucători ofensivi din lotul lui Mangia şi experimentata defensivă clujeană, cea mai bună din campionat, precum şi o luptă foarte interesantă între două linii mediene care fac excelent legătura între compartimente.

O singură înfrângere au suferit oltenii pe teren propriu în acest sezon, în rest au șase succese şi patru rezultate de egalitate. Craiovenii au marcat de fiecare dată în ultimele opt jocuri de acasă, în cinci dintre aceste partide punctând de cel puţin două ori.

Gruparea ardeleană este neînvinsă în deplasare din 16 decembrie 2017, când a pierdut chiar în faţa alb-albaştrilor, U Craiova - CFR Cluj 2-1. Au urmat pe teren advers 12 victorii (ultimele opt consecutive) şi șase remize.

În 15 dintre cele 18 partide în care clujenii au marcat în ediţia curentă: Țucudean (14 goluri, o pasă decisivă) şi Omrani (5 goluri, 6 pase decisive) au contribuit cu gol sau assist la reuşitele ardelenilor.

Vor fi faţă-n faţă cele mai bune apărări din campionat, CFR - 13 goluri primite (11 jocuri fără gol încasat), respectiv U Craiova - 19 goluri primite (9 meciuri fără gol primit).

De 14 penalty-uri a beneficiat U Craiova în sezonul actual (9 transformate), în timp ce clujenii au avut șase penalty-uri pro.

Șapte goluri au înscris oltenii din afara careului, cele mai multe dintre toate participantele (CFR - un gol).

13.200 spectatori/meci este media de asistenţă înregistrată pe arena Ion Oblemenco, craiovenii fiind lideri la acest capitol. Mai mult, este cea mai bună medie întâlnită la o reprezentantă a Craiovei în Liga 1 din 2002-2003 până în prezent.

U Craiova vs CFR Cluj în Liga 1: 15 jocuri - 5 victorii U Craiova - 5 remize - 5 succese CFR Cluj.

Palmares U Craiova gazdă: 7 jocuri - 3 victorii U Craiova - două remize - două succese CFR Cluj.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj - U Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi - Sorin Cârţu.

Întâiul succes din contul Craiovei s-a consemnat în ultima rundă a ediţiei 2014-2015, pe 30 mai, 3-0 pe "Extensiv", marcatori Bawab - dublă şi Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe poziția a treia.

Prima victorie bifată de clujeni: 27 februarie 2016, U Craiova - CFR Cluj 0-1.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj - U Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru olteni în ratarea calificării în cupele europene.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 1 aprilie 2017, U Craiova - CFR Cluj 1-4.

Cea mai recentă confruntare directă: 1 octombrie 2018, CFR Cluj - U Craiova 0-0. De menţionat că, în minutul 84, oltenii au ratat un penalty prin Mitriţă.

28 de jucători au evoluat pentru clujeni în primele 22 de etape, dintre care 14 străini. Oltenii s-au bazat pe 27 de fotbalişti, 15 dintre ei fiind autohtoni (șapte eligibili U 21).

Mediile de vârstă ale celor două loturi: U Craiova - 25 ani şi 7 luni; CFR Cluj - 27 ani şi 5 luni.", în acest mod a fost prezentat meciul de oficialii LPF.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.