Sport
Marcel Popescu: „Dan Petrescu nu se potrivește pe stilul Craiovei”

În direct la Oltenia TV, Marcel Popescu a vorbit despre evoluția Universității Craiova, dar a intrat și în subiectul declarațiilor lui Dan Petrescu și Gigi Becali.

În stilul caracteristic, Dan Petrescu a ieșit cu mai multe declarații la adresa clubului din Bănie. Înainte de meci, tehnicianul campioanei a vorbit la superlativ de Bergodi și echipa sa, în timp ce la final a spus că Universitatea este favorită la câștigarea campionatului. De asemenea, a declarat că Știința va avea meci ușor la Mediaș, în timp ce CFR va avea de înfruntat o echipă mai puternică.

Marcel Popescu a declarat la Oltenia TV: „Dan Petrescu este un maestru în manipularea alibiilor. Este un antrenor bun, dar cu un profil care nu s-ar potrivi la Craiova. Merge la 1-0 și la noi publicul este adeptul unui meci de 5-4, decât un scor ca 1-0. De unde știe el că noi avem meci ușor? Eu cred că este cel mai corect fiecare să se uite în ograda lui. Dacă reușim să fim campioni, vom fi pe forțe proprii. Noi trebuie să ne bucurăm că are cineva jucători accidentați? Nu, orice meci trebuie tratat cu responsabilitate maximă. Mergem la Mediaș, o echipă care a încurcat Astra, la Giurgiu, iar acolo a pierdut FCSB!”

 

De asemenea, celălalt rival din campionat, Gigi Becali, a declarat că echipa sa va folosi fotbaliști tineri în derby-ul CFR. Patronul FCSB a făcut referire la meciul jucat de Craiova, acum 3 ani, împotriva Viitorului: „„O să începem și noi să promovăm tinerii. Trebuie să batem Botoșaniul și Craiova, după promovăm tinerii cu CFR, cu Gaz Metan și cu Astra, că așa e frumos să promovăm tinerii, nu? Nu mă răzbun pe Craiova, așa se întâmplă în viață, iau și eu modelul lui Craiova, lui Rotaru, mă iau după ei, că eu nu mă pricep la fotbal. Nu mă interesează cine ia campionatul, doar că CFR-ul când a jucat cu Viitorul au jucat fotbal și nu au promovat tineri. Craiova a promovat tineri, dar vreo doi-trei de care n-a mai auzit nimeni. Vreau să văd și eu cum e să joace 7-8 jucători de 18 ani, de-aia e bine în viață să fi drept și corect. Mă interesează pe mine să promovez tinerii, cum au făcut și ei”

 

Le emisiunea „Fotbal Plus”, managerul general al Universității Craiova nu a vrut să îi răspundă lui Becali, însă este sigur că acesta nu își va vinde onoarea: „ „Fiecare este liber să interpreteze și să aleagă politica clubului. Nu comentez declarațiile patronului de la FCSB. Promovarea tinerilor este politica Craiovei. FCSB nu a folosit această politică sau a folosit-o în mod greșit. Poate a existat un insucces.Acest om a băgat niște bani, are dreptul să spună ce vrea, să fie supărat pe cine vrea. Gigi Becali a băgat bani mulți, a construit o academie la standarde europene. Eu nu văd ceva greșit în ceea ce spune. Eu nu-i dau credit unei persoane care spune că Gigi își va vinde onoarea unei echipe din Liga 1. Nu-și va vinde onoarea pentru nimic în lume, niciodată nu o va face”

 

„Băieții au luat bacul, câștigând la Cluj. Admiterea la facultate o reprezintă accederea în grupele europene. A fost o trăire pe care nu o poți cenzura. Universitatea Craiova este o mare familie. Este o victorie a fotbalului spectacol, preferăm să câștigăm cu 3-2 decât cu 1-0.  Părerea mea este că noi suntem pe pantă ascendentă, CFR este într-un moment de criză. Au jucători exprimentați, dar se poate întâmpla ca meciul de la Craiova să fie o formalitate și să fim campioni înainte, există toate posibilitățile. Hai să ajungem până acolo și vom vedea.  Eu sper să se poată juca cu spectatori în ultima etapă.  Eu cred că meciurile se vor juca pe teren, nu cred că cineva vrea să fie implicat în „jocuri murdare”, a mai adaugat Marcel Popescu.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.