Sport
Mesajul lui Băluță către „juveți”: „Să aibă tupeul și spiritul de olteni”

Proaspăt tată al unei fetițe, fostul căpitan al Universității Craiova, Alexandru Băluță, a oferit un interviu pentru DigiSport și a vorbit despre perioada grea prin care trece planeta și a dat un sfat jucătorilor Științei.

Alexandru Băluță a reluat pregătirile în Cehia, acolo unde este împrumutat de Slavia Praga la Slovan Liberec. Fostul „decar” a vorbit despre perioada de pauză forțată: „A fost o perioadă dificilă, o perioadă care-mi va rămâne mult timp în cap, dar am fost optimist în fiecare zi și am avut noroc de părinții mei care au reușit să fie alături de mine în tot acest timp. M-am antrenat zilnic și am respectat programul echipei, deși e greu mental să te antrenezi de unul singur atât de mult timp. De pe 20 aprilie am reluat oficial antrenamentele și sunt extrem de bucuros că am revenit din nou pe teren, mi-era foarte dor, cred că e un sentiment experimentat de toți sportivii.  Sunt sigur că o să-mi intru din nou în formă.

 

Olteanul a recunoscut că fotbalul fără spectatori nu are farmec: „Fotbalul fără spectatori este zero! Prin ei trăim și noi, ca jucători. Totul prinde viață când tribunele sunt pline. Spectatorii dau sens acestui sport și fără ei nu simțim cu adevărat că jucăm fotbal.” Băluță a dezvăluit că cel mai mare vis al lui ar fi să participe alături de „tricolori” la Campionatul European: „Îmi doresc să joc cu naționala la Campionatul European după ce ne vom califica. Ar fi visul cel mai mare pentru mine!”

 

Fostul căpitan al Științei a oferit câteva sfaturi pentru echipa din Bănie, alături de care a câștigat Cupa României în 2018, primul trofeu după 25 de ani: „Să rămână optimiști și încrezători că pot câștiga campionatul și să aibă tupeul și spiritul de olteni când intră pe teren. Fanilor le transmit aprecierile mele și mulțumiri pentru că au rămas alături de echipă și la bine, dar și la greu. Și așa să facă întotdeauna! Pentru că răsplata va fi pe măsură, așa cum a fost la ultimul trofeu.”

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.