Sport
Mihai Căpățînă: „Sunt pregătit să joc la Universitatea Craiova”

Transferat în ultima zi a perioadei de transferuri, Mihai Căpățînă a debutat pentru Universitatea Craiova în jocul cu Dinamo. După cinci ani petrecuți la Voluntari, fotbalistul născut la Slatina anunță că este pregătit să evolueze în Bănie. 

Căpățînă a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului și a declarat că visul i s-a îndeplinit odată cu transferul în Bănie: „Știam de interesul FCSB, dar vă spun sincer că auzisem că şi Universitatea m‑ar vrea, aşa că am preferat să aştept până la finalul perioadei de transferuri, sperând că va veni şi acea ofertă concretă de la Craiova. Mă bucur foarte mult că chiar a venit, pentru că, oltean fiind, acesta a fost visul meu dintotdeauna. Condiţiile de pregătire sunt mai bune la Craiova, chiar am fost impresionat, pentru că nici la Voluntari nu erau rele deloc, din contră. Legat de echipă, într‑adevăr mi se pare că marele nostru plus, pe lângă calitatea individuală a jucătorilor, este atmosfera excelentă din lot. Suntem o familie, ne simţim bine împreună şi cred că asta se vede pe teren meci de meci.”

 

Pentru olteni urmează un program relativ ușor, însă Căpățînă este conștient de faptul că el și coechipierii săi trebuie să fie foarte atenți: „Eu sper să continuăm pe aceeaşi linie. Într‑adevăr, următoarele şase meciuri par relativ accesibile, pe hârtie, însă nu trebuie deloc să ne culcăm pe‑o ureche. S‑a văzut că valorile în Liga I sunt destul de apropiate şi orice echipă pune probleme chiar şi celor mari, ca noi, CFR sau FCSB. Nu am nicio îndoială că vor fi meciuri foarte grele, pentru că aşa au fost şi cele 7 de până acum, în fond. Eu unul nu‑mi propun să fac un anumit număr de puncte, ci să joc şi să jucăm cât mai bine. Dacă ne vom propune cu toţii asta, la final, când vom trage linia, vom fi mulţumimţi şi de punctaj.”

 

În perioada petrecută la Voluntari, mijlocașul de 24 de ani a câștigat două trofee cu ilfovenii, Cupa României și Supercupa: „Au fost trei momente foarte frumoase până acum: debutul în Liga I, câştigarea Cupei României şi apoi a Supercupei. Evident, obţinerea unui titlu cu Universitatea Craiova ar fi ceva mult mai frumos de‑atât. Iar accederea în grupele unei competiţii europene chiar şi mai frumos. Sper din tot sufletul ca ambele să se întâmple la finalul acestui sezon. De FC Voluntari se leagă cea mai frumoasă perioadă a carierei mele de până acum. Am ajuns acolo la 19 ani şi în aceşti 5 ani am reuşit să câştig şi două trofee, ceea ce mi se pare extraordinar, pentru o echipă care nu este totuşi din prim‑planul fotbalului nostru. Căpitan cred ca am reuşit să ajung prin muncă, ambiţie şi seriozitate, iar toate acestea s‑au văzut din jocurile mele bune. Într‑adevăr, au fost mai multe cluburi interesate de mine de‑a lungul timpului, dar am considerat mereu că eram destul de tânăr şi poate încă nepregătit să joc la nivel mai înalt. Acum, după 5 ani de fotbal din ce în ce mai bun, zic eu, cred că sunt pregătit să joc la alt nivel, adică la Universitatea Craiova.”

 

„Mister m‑a distribuit pe poziţia de mijlocaş dreapta şi indicaţiile tactice pe care mi le‑a dat au ţinut în special de faza defensivă, pentru că în acel moment conduceam şi scopul era să conservăm rezultatul. Sunt convins că pot juca alături de Cicâldău și Nistor în acelaşi prim 11, dar nu aş vrea să‑mi dau eu cu părerea legat de poziţiile din teren, pentru că asta este treaba lui Mister.”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.