Sport
Ministrul Ionuț Stroe: „Acest club continuă activitatea şi tradiţia”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a fost invitat la Realitatea TV, acolo unde a fost întrebat despre „războiul” dintre Universitatea Craiova (Liga 1) și U Craiova 1948 SA (Liga 2). 

Ionuț Stroe a explicat cum s-a format acest proiect în care sunt implicate trei părți: Clubul Sportiv Universitatea Craiova, Municipalitatea și o societate privată. Sunt prieten cu Pavel Badea şi vă fac o confidenţă din acea perioadă. Pavel Badea, după cum ştiţi, este preşedintele clubului CS Universitatea Craiova, clubul sportiv departamental din subordinea Ministerului Educaţiei.

În momentele în care în Craiova nu mai exista echipă, Pavel Badea s-a gândit şi a avut ideea reînfiinţării aceste secţii de fotbal în cadrul acestui club departamental. Balaci, Tilihoi, Beldeanu, Cămătaru şi toţi ceilalţi au jucat la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, secţia de fotbal a acestui club, al Ministerului Educaţiei. Marea majoritate a acestor fotbalişti erau şi studenţi ai Universităţii din Craiova.

La vremea respectivă demersul a fost iniţiat de el împreună cu administraţia locală, iar alături de ei a venit o S.C. suficient de puternică, care să susţină această activitate fotbalistică. Şi din această asociere, luându-se în considerare palmaresul, susţinerea administraţiei locale, care vine cu stadionul, şi banii investitorilor, pe care nu o să-i numesc acum, a rezultat acest club care continuă activitatea şi tradiţia”, a declarat ministrul.

 

Conform deciziilor judecătorești, echipa din Liga 1 este singura care are dreptul să poarte legal numele de Universitatea Craiova, deținând brandul. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.