Sport
Ministrul Ionuț Stroe anunță că România poate să găzduiască mai multe meciuri de la EURO

Într-o sesiune LIVE pe pagina de Facebook, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit despre Campionatul European care a fost amânat pentru anul viitor. 

Ministrul Ionuț Stroe a declarat că România își reafirmă poziția de organiza meciuri la EURO și chiar anunță că țara noastră ar putea primi mai mult dueluri, având în vedere că mai multe țări anunță că nu își vor onora promisiunile: „Noi ne reafirmăm decizia de a organiza partide la Campionatul European, dar sunt mai multe orașe care au spus că au mai multe dificultăți în a onora angajamentul.  Ține de onoarea, imaginea și posibilitățile acestei țări și am discutat chiar cu Ludovic Orban, prim-ministrul țării. Suntem dispuși să organizăm mai multe meciuri la București, am scris și o hotărâre de Guvern care declară de interes public și de importanță națională acest EURO. Eu sper ca prin acest document să fim foarte foarte bine înțeleși că ne dorim mai mult de la această competiție​” . 

 

Campionatul European ne va aduce mai multe beneficii, spune Stroe. România va fi în centrul atenției și muți turiști vor ateriza la București. De asemenea, infrastructura care se construiește va putea fi folosită folosită pentru noi competiții importante: Campionatul European ne va aduce o vizibilitate în plus, va crea imagine acestei țări, ne va aduce beneficii economice și va suplimenta resursele pe care le putem atrage.
EURO 2020 este un exercițiu util care ne pregătește pentru ceea ce ar trebui să se întâmple cu această infrastructură pe care o construim. Ea va putea fi pusă în valoare prin organizarea de competiții majore pe plan european și mondial. Vom câștiga experiență.”

 

Din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA EURO 2020 a fost amânat pentru anul viitor.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.