Sport
Mirel Rădoi: „Sper ca noi să nu fim timorați” / Austria - România, astăzi, ora 21:45

După egalul cu Irlanda de Nord, 1-1, echipa națională merge în Austria pentru duelul din etapa a doua a Ligii Națiunilor. În conferința de presă ce a prefațat partida, Mirel Rădoi a lăudat jocul adversarilor, dar spune că „tricolorii” vor da totul pe teren. 

În prima etapă, Austria a câștigat jocul cu Norvegia, 2-1, însă austriecii au fost superiori la toate capitolele și se anunță un meci foarte greu pentru ai noștri. Mirel Rădoi a declarat despre adversara din această seară: „Am rămas impresionat de faptul că jucătorii lor reușesc să își exprime calitatea individuală foarte bine la nivel colectiv. Austria este cea mai bună echipă și favorita grupei. Are un antrenor foarte experimentat, cu o rată de succes foarte mare. La baza succesului său am văzut că stă entuziasmul, ceea ce vrem și noi să transmitem jucătorilor”. Am văzut foarte multe partide zilele astea și vă spun sincer că nicio echipă nu a putut meține ritmul pe care l-a avut Austria cu Norvegia. Vom întâmpina dificultăți mâine seară dacă nu știm la ce să ne așteptăm. Ca nivel al intensității, putem avea o problemă cu Austria. Au jucători din campionate unde joacă mult cu mingea la nivelul gazonului. Trebuie să fim pregătiți, agresivi și să avem reacție imediat după pierderea mingii. Mi-e greu să cred că vom întâlni o echipă a Austriei care să refuze jocul. Ei sunt obișnuiți să aibă reacție după pierderea mingii, le place să aibă posesia. Nu văd jucători ca Sabitzer care să alerge după minge, e un jucător căruia îi place să atace spațiile și să intre în combinații. Sper ca noi să nu fim timorați, să încercăm să controlăm jocul atât cât putem și atât cât ne va lăsa adversarul. Trebuie să fim total concentrați pe ceea ce înseamnă partida de mâine seară tocmai pentru a putea analiza cât se poate de corect față de jucători perioada următoare.”

 

Echipa națională a remizat cu Irlanda de Nord, însă jocul a arătat destul de bine până spre finalul meciului. „Tricolorii” au lovit de două ori bara și au avut nenumărate ocazii: „A fost mai greu imediat după partidă, au resimțit cu toții că a fost o nedreptate, sper ca cu toții să fi luat o lecție după acel meci și mâine seară să recuperăm punctele pierdute”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.