Sport
Naţionala feminină de handbal a României merge direct la Euro 2020, 'datorită' pandemiei

În condiţiile pandemiei de coronavirus, Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a luat astăzi mai multe măsuri în privinţa competiţiilor pe care le organizează. Una vizează Europeanul de handbal feminin, programat în decembrie anul acesta, iar România a fost declarată participantă la acest turneu final, deoarece nu se vor mai disputa meciuri preliminare. 

Toate meciurile din calificări rămase de jucat au fost anulate, iar pe baza clasamentului final al ediţiei din 2018 au fost declarate calificate echipele: România, Franţa, Rusia, Olanda, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia şi Croaţia, plus gazdele Norvegia şi Danemarca. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 18 iunie.

În schimb, măsurile dezavantajează naţionala masculină, care pierde şansa calificării la Mondialul din 2021, programat în ianuarie anul viitor, după ce au fost anulate calificările şi pentru acest turneu final, iar România nu este printre echipele calificate, acestea fiind decise pe baza clasamentului de la Euro 2020. 

Ghinion are şi echipa masculină Dinamo Bucureşti, care este eliminată din Champions League, deşi trebuia să dispute dubla din optimi cu PSG. EHF a anulat optimile şi sferturile, trecându-se direct la Final Four, care va avea loc în 28 și 29 decembrie la Köln.  Pe baza clasamentului grupelor, calificate sunt: Barcelona, PSG, Kiel şi Veszprém.

Ar putea fi afectate şi echipele feminine CSM Bucureşti şi HCM Rm. Vâlcea. Meciurile din sferturile de finală ale Champions League, din iunie, în care sunt angrenate şi cele 2 echipe din România, au fost anulate, şi se caută soluţii pentru a fi jucate înaintea Turneului Final Four, programat în 5-6 septembrie, la Budapesta. Totuşi, sferturile de finală ar putea fi anulate, astfel că la Turneul Final Four vor evolua primele două clase la finalul grupelor principale, adică Metz, Esbjerg, Györ şi Brest.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.