Sport
Oltenii vor fotbal și vor să se bată la titlu! Bălașa: „Se poate întâmpla orice”

Dacă totul va decurge conform planului, fotbalul românesc ar putea să fie reluat de la 5 iunie, însă fără spectatori. În direct la Oltenia TV, fundașul Universității Craiova, Mihai Bălașa, a vorbit despre cum va fi perioada următoare pentru „alb-albaștri”. 

Mihai Bălașa s-a transferat la Craiova în vara anului 2019, iar de atunci a prins 20 de jocuri în tricoul Științei, fiind apreciat de marea masă a suporterilor olteni. „Am fost întâmpinat bine de suporteri, m-am întâlnit cu ei în oraș, m-au salutat, a fost totul ok. Atmosfera este incredibilă, adică știam de când veneam ca adversar.” a declarat acesta.  Mutarea sa în Bănie a fost ca surpriză pentru majoritatea oamenilor de fotbal, însă Bălașa a susținut în cadrul intervenției Skype de la „Fotbal Plus” că nu a stat pe gânduri când a semnat cu Știința. 

 

În cariera sa, Bălașa a trecut și pe la AS Roma: „A fost o perioadă frumoasă, am ajuns la vârstă fragedă acolo. M-am înțeles bine cu De Rossi. Totti este privit ca Dumnezeu acolo, el nu poate să meargă să bea o cafea în centru, întrucât toată lumea sare pe el. A fost o senzație foarte frumoasă să pot juca alături de el”. 

 

Jucătorii Universității Craiova au reluat pregătirea la Cantonamentul din Lunca Jiului, însă cu restricții stricte, astfel că aceștia se pregătesc câte 3: „Este mai bine decât cu antrenamentele prin videoconferință, pentru că suntem cât de cât organizați. Nu avem voie să intrăm la vestiare, facem duș acasă, venim deja echipați. Am mai văzut de colegi, dar nu am vorbit acolo, nu avem voie mai mult de trei. Este greu dar nu avem ce să facem, trebuie să respectăm ceea ce spun autoritățile pentru ca totul să revină la normal”.

 

În ceea ce privește reluarea campionatului, Mihai Bălașa speră ca fotbalul să revină la normal: „Am văzut și ce a declarat domnul Iohannis, eu sunt încrezător că vom juca din nou fotbal, chiar dacă va fi fără spectatori. Va fi ciudat la primul meci, mai ales că venim după perioadă lungă fără jocuri. Nu ne-am așteptat să stăm așa mult.” Cu 8 partide rămase până la finalul sezonului competițional în Liga 1, Craiova se află pe locul 3, cu 26 de puncte, la egalitate cu FCSB și la 4 puncte în spatele liderului CFR Cluj. Mihai Bălașa crede că Universitatea mai are șanse la campionat: „Cât timp vor fi șanse reale, ne vom gândi la titlu. Mai sunt 8 etape, 4 puncte de recuperat și mai avem două meciuri directe cu ei. Se poate întâmpla orice. De preferat ar fi să devenim campioni înainte de ultima etapă, nu să jucăm meciul decisiv cu CFR pe un stadionul „Ion Oblemenco” gol”.

 

„Suntem o echipă care construiește de la apărare, suntem mai predispuși să greșim, avem un joc de pase scurte și  de aceea apar și acele greșeli individuale, iar de acolo se nasc golurile pentru adversari. Noi sperăm să nu mai repetăm greșelile. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.