Sport
Papură: „Dacă avem fanii alături, ungurilor le va fi greu să reziste la Craiova”

Universitatea Craiova dispută returul cu Honved Budapesta, din turul 2 preliminar al Europa League joi, de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco”. În tur, la Gyor, a fost 0-0. Antrenorul Cornel Papură spune că se aşteaptă la maghiarii să se apere şi să joace pe contraatac. Chiar dacă nu vede o echipă favorită la calificare, Papură crede că publicul din Bănie poate fi decisiv mâine seară, când se anunţă 25.000 de fani pe "Ion Oblemenco". Galeria Craiovei a fost prezentă a ultimul antrenament şi i-a încurajat pe jucători.

Iată ce a declarat Cornel Papură la conferinţa dinaintea returului cu Honved: 

Ne aşteaptă un meci important, împotriva unei echipe agresive şi bine organizate în plan defensiv. În prima manşă am avut cele mai importante ocazii, dar nu am reuşit să le fructificăm, sperăm să o facem acum. Nu e nicio echipă favorită la calificare. Declaraţia lor, că am fi mai slabi la Zalgiris, nu prea are acoperire, fiindcă au marcat 3 goluri cu lituanienii, iar cu noi au ajuns o dată la poartă. Ei se apără şi joacă pe contraatac. Este foarte important aportul fanilor, dar ca să avem publicul de partea noastră trebuie să jucăm bine şi să fim agresivi. Le va fi greu să reziste dacă publicul va fi cu noi de la început până la final. Probabil vor fi primiţi cu ostilitate după jocul dur din tur, dar nu ştiu acest lucru. Abordăm cu forţă şi încredere meciul de mâine, avem jucători puternici. O calificare ar fi importantă pentru toţi suporterii Craiovei, pentru toţi cei care iubim această echipă. Cicâldău mai are nevoie de 2-3 săptămâni pentru a fi la potenţial maxim, fiindcă el nu a făcut pregătirea cu echipa, dar cred că poate rezista fără probleme unui meci cu asemenea încărcătură, fiindcă este un jucător foarte bun. Am vrut să-l bag pe Ioniţă la ultimul meci, dar am fost nevoit să fac altă schimbare. E normal să fie supărat că nu joacă, dar este un jucător important pentru noi şi sper să revină la o formă fizică foarte bună, fiindcă ne poate ajuta mult. Vorbesc des cu nea Victor Piţurcă, este un lucru care mă ajută, un antrenor de talia lui poate da sfaturi foarte bune şi chiar mi le dă. Suntem două persoane diferite, doi antrenori diferiţi, dar nea Victor chiar îmi este de ajutor cu sfaturile sale. Ştiu că s-au făcut deja oferte pentru 2 jucători, sper să fie rezolvate transferurile cât mai repede, fiindcă jucăm din 3 în 3 zile şi avem nevoie de un lot cât mai numeros”.

Ivorianul Stephane Acka a declarat la conferinţa de presă: „E important pentru noi, pentru club, pentru suporteri să obţinem victoria în acest meci. În tur am avut o evoluţie bună, ştim cum joacă Honved, se apără foarte bine, iar noi nu trebuie să fim surprinşi. Nu mă deranjează declaraţiile lor, noi am arătat pe teren ce putem, o să le arătăm mâine că suntem mai buni. Cred că ne pot surprinde doar la faze fixe, doar la aruncări de la margine sau pe eventuale contraatacuri. Noi am început tare toate meciurile şi o să-l abordăm la fel şi pe acesta".

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.