Sport
Păstrează Craiova primul loc şi după această etapă? Cum este prezentat de LPF derby-ul de azi

Universitatea Craiova este liderul Ligii I cu 4 etape înainte de finalul sezonului, dar îşi poate păstra această poziţie şi după această etapă numai dacă trece peste complexul în faţa FCSB şi se impune deseară, fiindcă ocupanta locului 2, CFR, are un meci simplu, luni seara, acasă, cu Gaz Metan, şi mai mult ca sigur băieţii lui Dan Petrescu vor câştiga. Dar iată cum este prefaţat derby-ul Universitatea - CFR Cluj pe site-ul LPF. 

Sub titlul "Orgolii nemăsurate", site-ul oficial al LPF notează despre derby-ul din Bănie: 

"Conduşi excelent de pe bancă de Cristiano Bergodi, craiovenii au bifat patru succese la rând şi au urcat în fruntea clasamentului, fiind pentru întâia oară din 2014, anul promovării în Liga 1, când au terminat o etapă pe primul loc!

- 19 victorii au bifat oltenii în acest sezon, cele mai multe dintre toate competitoarele. 12 dintre ele au fost la un gol diferenţă.

- 23 februarie 2020, Universitatea Craiova - CFR 0-2 a fost singura partidă pierdută de alb-albaştri din ultimle 11 jucate acasă în campionat, interval în care au învins de nouă ori.

- Universitatea Craiova a încasat cel puţin un gol în 27 dintre cele 32 de jocuri disputate în sezonul actual.

- Gruparea olteană este echipa cu cele mai multe goluri marcate din afara careului mare, 14 reuşite.

Doar o victorie au bifat bucureştenii în ultimele nouă runde (8 martie 2020, FCSB - Universitatea Craiova 4-1), în rest au cinci remize şi trei înfrângeri.

- 39 dintre cele 48 de goluri înscrise de FCSB în ediţia curentă au fost reuşite din acţiune, ceea ce înseamnă un procent formidabil - 81,25 %.

- 12 dintre cele 39 de goluri încasate au fost primite din faze fixe.

Universitatea Craiova este singura echipă din acest campionat fără jucători eliminăţi. De partea cealaltă, FCSB a primit cele mai multe roşii - 8.

Statistici play-off (media la finalul celor lase jocuri din play-off):

- Cele mai bune echipe la capitolul posesie: FCSB - 54,8 %, Universitatea Craiova - 53,7 %;

- Cele mai bune echipe la capitolul şuturi pe poartă: Universitatea Craiova - 6,3 şuturi pe meci, FCSB - 6,3 şuturi pe meci;

- Cele mai bune echipe la capitolul ocazii de gol: Universitatea Craiova - 12 ocazii de gol pe meci, FCSB - 11,5 ocazii de gol pe meci.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, Universitatea şi FCSB s-au mai întâlnit de 19 ori în principala competiţie internă, un joc a fost câştigat de olteni, 16 de bucureşteni, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

- Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB - CS U Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

- Singurul duel fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, pe terenul craiovenilor.

- Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova-FCSB 2-5.

- Unicul succes din contul alb-albaştrilor: 21 octombrie 2018, Universitatea Craiova - FCSB 2-1, goluri înscrise de Koljic, Fedele / Kelic - autogol.

- Cea mai recentă întâlnire directă: 8 martie 2020, FCSB -Universitatea Craiova 4-1 (R. Oaidă - dublă, Fl. Tănase, D. Man / Cr. Bărbuţ).

Mediile de vârstă

U Craiova - 24 ani şi 11 luni;

FCSB - 23 ani şi 7 luni, a doua cea mai mică din campionat.

- 14 jucători autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1998 a utilizat FCSB în cele 32 de jocuri din ediţia curentă, locul 1 la acest capitol. Ei şi-au trecut în cont 26 de goluri şi 17 pase decisive.

- Partida va fi una importantă şi pentru Dan Nistor. Primul căpitan din istoria lui Dinamo transferat de Universitatea Craiova se află în faţa meciului cu numărul 300 în Liga 1, competiţie în care a reuşit 67 de pase decisive, cele mai multe dintre toţi fotbaliştii activi pe prima scenă din România.

Întâlnirea va consemna şi un duel între doi dintre cei mai buni jucători ofensivi din acest sezon, Alexandru Cicâldău şi Florinel Coman, două nume lansate în fotbalul mare de Academia Gheorghe Hagi.

- Alexandru Cicâldău: 29 de jocuri în ediţia curentă, 12 goluri (3 din penalty), 6 pase decisive, de 9 ori inclus în echipa etapei;

- Florinel Coman: 27 de meciuri în sezonul actual, 12 goluri (toate din acţiune), 8 pase decisive, un penalty scos, 9 prezenţe în echipa etapei.

Cristiano Bergodi a debutat în Liga 1 pe 19 noiembrie 2005, în Pandurii - FC Naţional 1-1. A strâns 143 de jocuri la 8 echipe din principala întrecere internă, 55 încheiate cu victorii, 39 la egalitate şi 49 cu înfrângeri. Printre performanţele reuşite ca antrenor în fotbalul românesc se numără şi:

- Întâia calificare din istoria celor de la CFR Cluj în cupele europene (locul 3 în 2006/07);

- A adus ultimul trofeu din vitrina Rapidului, Supercupa României din 2007;

- A salvat-o pe Politehnica Iaşi de la retrogradare în 2008/09;

- A calificat-o pe FCSB în grupele Europa League în 2009/10, când a reuşit 6 victorii consecutive în tururile preliminare;

- A salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare în 2018/19.

Cristiano Bergodi vs FCSB 8 jocuri - o victorie - 4 remize - 3 înfrângeri"

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.