Sport
Peluza Nord suspendă ostilitatea față de Pigliacelli, însă nu-l iartă pe italian

Suporterii grupați în Peluza Nord au oferit din nou un comunicat în care răspund reacțiilor apărute azi din partea clubului și a italianului Mirko Pigliacelli. 

Ultrașii anunță suspendarea „conflictului” pentru binele echipe, însă nu-l iartă pe italian și consideră că acesta minte în continuare. Ca dovadă, fanii au publicat o conversație în italiană cu portarul Științei. În aceste mesaje, Pigliacelli se plângea că nu este apreciat, iar primele abateri ar fi apărut chiar în timpul primului mandat al lui Corneliu Papură. 

Sursă foto la finalul articolului: Peluza Nord Craiova și Aurora Statescu - Facebook (traducere)

 

Redăm comunicatul fanilor așa cum a fost prezentat: 

Am asteptat din partea conducerii clubului nostru un gest de maturitate inca din primul moment in care am facut cunoscuta pozitia noastra vizavi de situatia lui Mirko Pigliacelli - acum o luna de zile, inainte de reunirea echipei.

Nu am venit cu nicio dovada publica desi multi spectatori ne-au cerut asta cu insistenta, tocmai ca oamenii din club sa poata sa rezolve situatia lui contractuala fara piedici din partea noastra.

Doar pentru binele clubului si pentru ca investitia sa poate fi recuperata am preferat sa lasam sa planeze incertitudinea si ne-am asumat chiar ca lucrurile pe care le-am afirmat pot fi puse la indoiala, ca putem fi catalogati ca mincinosi sau ca inventam.
Am fost, din aceste motive, acuzati ca am fi pusi de cineva sa facem asta, ca am fi platiti, ca avem interese obscure...

In toata aceasta situatie ridicola, o spunem raspicat si fara urma de subiectivism, NOI, inca o data, am fost cei care am ales comportamentul matur.

Modul in care au inteles reprezentantii clubului sa gestioneze aceasta situatie a fost unul dubios si pagubos.

Dubios pentru ca desi suntem convinsi ca si ei stiu perfect adevarul, au ales sa va spuna ca de fapt nu s-a intamplat nimic.

Si pagubos pentru ca strategia aceasta de a ascunde gunoiul sub pres si a incerca manipularea oamenilor prin zeci de conturi false dus la o atmosfera neplacuta pe stadion.
Clubul nostru, in loc sa ii ceara lui Pigliacelli sa isi prezinte macar scuze public pentru tot ce a facut, a abordat tactica negarii si a aranjarii de interviuri in care sa-i spele imaginea si sa-l prezinte ca pe un mare “sufletist” (mai lipsea sa spuna doar ca el de mic a tinut cu Stiinta), lasand astfel sa se inteleaga ca noi mintim, iar Pigliacelli e o victima inocenta.

Am aflat azi ca Piagliacelli a gresit dar n-a gresit (initial totul era neadevarat), dar ca trebuie sa-l iertam pentru ca e si el mic si nu stia ce face.

Gresit domnilor, acest personaj nu e nicidecum un inocent si stia perfect ce face, isi calcula chiar bine actiunile daca tinem cont cu cata iscusinta incerca sa profite de pustii care il idolatrizau si de cum avea apoi grija sa-si stearga “urmele”.

Avand in vedere evenimentele petrecute la ultimul meci, cand suporterii care au salvat Stiinta s-au vazut huiduiti de spectatorii de rezultat convertiti cu intarziere de la mititelism, ne simtim datori sa va prezentam mai jos doar doua mici fragmente dintr-o discutie intre Mirko Pigliacelli si un pusti din peluza, pentru care el se pare ca era un fel de idol, si de ale carui mesaje naive italianul a incercat sa profite, indemnandu-l sa vorbeasca cu guparile din galerie si cu liderii peluzei Nord pentru ca el sa fie facut capitan.

Pigliacelli, sub rugamintea insistenta a pastrarii secrete a discutiei, ii spunea suporterului ca la Craiova e considerat doar un jucator normal si NU ESTE APRECIAT CORECT DE ACEST ANTRENOR (“questo mister non mi calcola bene”).

Si pentru ca valul de manipulari din ultimele zile are un singur element central (Pigliacelli, rebelul care s-a ridicat impotriva raului absolut Piturca), aflati ca
fragmentele acestea fac parte dintr-o discutie mai veche, din perioada primului mandat al lui... Corneliu Papura!

Asta pentru ca inca nu s-a inteles ca atitudinea noastra fata de neprofesionismul lui Pigliacelli nu are absolut nicio legatura cu Victor Piturca, persoana cu care niciun reprezentat al Peluzei Nord nu a mai purtat vreun dialog dupa despartirea acestuia de Stiinta (desi iniatial intetionam sa aflam si punctul sau de vedere).

Primele porcarii facute de italian au fost chiar la adresa antrenorului sau de azi.
Un sportiv profesionist care isi barfeste propriul antrenor catre suporteri.
Un personaj care incearca sa profite de admiratia unora pentru a ajunge la galeria organizata a Stiintei, imaginandu-si ca Peluza Nord s-ar putea implica in a-l pune pe el capitanul echipei (“parla con quelli della curva per farmi diventare capitano”)! Cu asta credea el ca se ocupa galeria Stiintei...
.....

Pentru binele Universitatii Craiova si DOAR pentru asta, PELUZA NORD CRAIOVA A DECIS IN ACEASTA SEARA SA SUSPENDE TEMPORAR ATITUDINEA OSTILA LA ADRESA PERSONAJULUI IN CAUZA, pentru a nu afecta parcursul echipei in meciurile care au mai ramas de jucat.

Il anuntam insa de pe acum atat pe el cat si pe reprezentantii clubului ca orice continuare disputei cu Peluza Nord pe tema vinovatiei sau nevinovatiei italianului si in care veti mai incerca sa ne acuzati ca mintim sau inventam, ne va face sa transformam totul intr-un “serial”.
Poate vor suporterii sa vada ce parere are Pigliacelli despre colegi de-ai sai sau cum incerca el sa sugereze galeriei sa conteste antrenorul daca el nu e titular...

PS.
Pentru cei care vor incerca sa puna la indoiala veridicitatea conversatiei, avem o veste proasta: avem si filmulet in care conversatiile cu domnul Pigliacelli sunt derulate in timp real pe telefon si in care se poate vedea inclusiv numarul de telefon (0799 _ _ _ 876), pe care am considerat de cuviinta sa nu il facem public.

Referitor la reactia unor spectatori de la T2 care acum au luat calea “darului divin”, le aducem aminte in treacat ca in ultimii ani chiar ei au injurat asiduu unii dintre cei mai importanti fotbalisti ai Craiovei din acel moment pentru simple faze de joc.”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.