Sport
Peste 400 de „pui de lei” vor susține România în duelul cu Norvegia

Chiar dacă Federația Română de Fotbal a primit un meci de suspendare în urma unor incidente, naționala lui Contra va avea parte de o asistență numeroasă la meciul cu Norvegia. 

Peste 30.000 de copii și însoțitori vor fi pe „Arena Națională” pentru a fi alături de „tricolorii” conduși de Cosmin Contra. Pe lângă partida cu Norvegia, UEFA a mai dictat o etapă cu porțile închise, sancțiune care se va activa dacă vor mai exista incidente provocate de fani în următorul an. 

„FRF a fost sancţionată cu plata a 83.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafaţa de joc şi pătrunderea spectatorilor pe gazon.

În plus, următorul joc de pe teren propriu din preliminariile Euro-2020, România – Norvegia, din 15 octombrie, programat tot pe Arena Naţională, se va disputa cu porţile închise.”

 

Astăzi, la ora 14:00, peste 400 de copii care aparțin de școli de fotbal din Bănie au plecat spre București pentru a susține naționala, cei mai fiind ai Centrului de Copii și Juniori ai  Universității Craiova. Micuții au purtat tricouri speciale, având tricolorul în prim plan, alături de mesajul: „Suntem pui de lei, Ştiinţa susţine naționala României”. Astăzi, pe „Arena Națională”, se va bate recordul de asistență privind meciurile la care au fost doar copii, aparținând formației Partizan Belgrad, 22.000.  

 

O declarație incredibilă a oferit selecționerul Norvegiei: „Am crezut ca am trăit suficient timp în fotbal astfel încât să nu mă mai surprindă nimic, dar iată că sunt surprins, nu ştiam de această regulă a UEFA şi chiar dacă pot spune că nu o înţeleg în totalitate, am foarte mult respect pentru suporterii români şi pentru România pentru faptul că au reuşit să strângă atât de mulţi copii pentru această partidă. Respect faptul că Federaţia Română de Fotbal reuşeşte să aducă aceşti copii la stadion, sper să fie o atmosferă frumoasă, să nu existe incidente de tipul celor care se tot petrec în Europa. Sperăm că nu vom fi nevoiţi să ne confruntăm cu o atmosferă ostilă şi că va fi un spectacol frumos"

 

 

    La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
    Declaraţia zilei

    „Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

    © Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.