Sport
Piţurcă: 'E important să câştigăm cu Poli Iaşi, nu să devenim lideri. Locul 1 ne interesează la finalul campionatului'

Universitatea Craiova joacă vineri, de la ora 20.30, pe "Ion Oblemenco", cu Poli Iaşi, în etapa a 12-a a Liigi I. În cazul unui succes, Ştiinţa poate urca pe primul loc în clasament, cel puţin până la meciul Viitorul - CFR Cluj. Victor Piţurcă a prefaţat meciul cu Poli Iaşi şi a abordat şi alte subiecte într-o conferinţă de presă. 

Victor Piţurcă despre meciul cu Iaşi: „Va fi un meci complicat, fiindcă am urmărit meciurile Iaşului şi este o echipă care joacă fotbal, o echipă periculoasă. Iaşul nu traversează o perioadă bună din punct de vedere al rezultatelor, dar ca joc nu au suferit, ei au avut evoluţii foarte bune. La noi sunt frâiele, suntem echipa considerată mai valoroasă, jucăm acasă şi ar trebui să câştigăm, dar trebuie să demonstrăm pe teren. Refacerea este destul de dificilă când meciurile vin repede, dar şi prin prisma gazonului, iar din această cauză voi mai face schimbări în echipă, fiindcă vreau jucători proaspeţi. Mă aştept la un meci greu, dar am speranţa că-l vom câştiga. În acest moment sunt importante punctele şi intrarea în play-off, nu neapărat locul pe care-l ocupăm. Nu e interesant acum locul 1, ci după ultimul meci din campionat, chiar dacă pentru moral contează şi să fii lider, cine nu se simte bine pe primul loc? Ne gândim la victorie, nu că putem urca pe primul loc. Nu am realizat nimic până acum, am câştigat două meciuri în campionat. Şi nici dacă vom bate mâine nu va fi mare lucru, fiindcă va urma un alt meci. Pe băieţi i-am simţit cam relaxaţi la ultimul antrenament şi voi avea nişte discuţii cu ei, fiindcă dacă nu eşti concentrat cum trebuie pentru un meci nu vei câştiga, indiferent ce echipă mare eşti”. 

Victor Piţurcă despre lotul Universităţii Craiova şi despre jucătorii tineri: „Dacă nu ar fi regula under 21, cu siguranţă că aceşti copii nu s-ar regăsi în primul 11. Aici îl putem exclude pe Mihăilă, care a dovedit că poate fi titular. E greu pentru copii să joace în primul 11, deşi au reacţionat uneori şi pozitiv. L-am văzut şi pe Niţu la acest joc destul de obosit, nu e uşor să facă saltul la echipa mare. Bărbuţ, Roman şi Ioniţă trebuie să-şi aştepte rândul şi să mă convingă că pot fi titulari. V-am spus de la început că la Craiova va fi greu să prinzi un loc şi în lotul care se antrenează. Şi va fi din ce în ce mai greu, fiindcă vor mai veni 2, 3 sau 4 jucători de valoare, asta se întâmplă la fotbal”.

Victor Piţurcă despre cazul de rasism în care a fost implicat Bancu: „Nu cred că se pune problema ca Bancu să nu fie chemat la echipa naţională din cauza acestui scandal. Probabil cei de la Viitorul erau supăraţi că au pierdut şi s-au agăţat de acest lucru. Mie Bancu mi-a spus că nu a rostit acele lucruri, a zis că a înjurat, dar nu că ar fi spus aşa ceva. Numai antrenorul de la Viitorul l-a auzit, altcineva nu, nimeni, nici arbitri, fiindcă se trecea în raport cu siguranţă. E un subiect închis, a luat amploare artificială, s-a făcut prea mare tam-tam”.

Victor Piţurcă despre introducerea VAR în Liga I: „E bine că se va introduce VAR-ul, vom scăpa de greşeli în proporţie de 99 la sută şi eu vreau să scăpăm şi de emisiunile în care analizează greşelile şi vom discuta de fotbal. Dar cu siguranţă se va analiza şi cu VAR-ul. Bine, marii arbitri, în frunte cu Crăciunescu şi Porumboiu, trebuie să iasă şi să spună ceva la fiecare etapă, fiindcă sunt oameni valoroşi, fac parte din peisajul fotbalistic şi trebuie să li se ceară părerea”.

Victor Piţurcă despre lupta la titlu: „CFR a câştigat contra unor echipe de mare valoare, dar cred că va fi greu pentru jucătorii de la Cluj să păstreze nivelul încă un campionat. Sigur, sunt profesionişti şi au un antrenor profesionist, dar e greu să menţii nivelul de concentrare. Noi venim din spate, acesta poate fi atuul nostru”.  

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.