Sport
Porter Troupe: „Vreau să devin jucător „român”

Unul dintre cei mai iubiți străini care au evoluat vreodată în Liga Națională de Baschet Masculin, Porter Troupe, a împlinit 37 de ani și mai vrea să joace încă un sezon și după să se apuce de antrenorat. Acesta a vorbit pentru unitedhoops.ro și a dezvăluit că sezonul viitor vrea să devină „jucător român”. 

Troupe a sosit în România în anul 2008 la Energia Rovinari și a mai evoluat în țară pentru Steaua București, BCM U FC Argeș Pitești, iar acum este căpitanul formației SCM Universitatea Craiova. Se află la cel de-al 10 -lea sezon în LNBM. Cele mai frumoase momente rămân cele din perioada petrecută la Energia: „E greu să aleg unele amintiri pentru că sunt aici de foarte mult timp. Probabil câștigarea Cupei României și participarea în Final Four-ul FIBA Eurochallenge. Pentru mine, suporterii de la Târgu-Jiu și Pitești au fost minunați. Aș acorda un avantaj fanilor de la Pitești și spun asta deoarece acolo am jucat câteva meciuri și în echipamentul Energiei. Acești fani ne-au arătat dragoste și am fost favoriții lor tot timpul. Ne-au susținut mereu, a fost foarte frumos.”

 

Jucătorul originar din New York a vorbit despre planurile de viitor pe care le are în ceea ce privește baschetul: „Vreau să mai joc baschet cel puțin un sezon. Aud lumea vorbind despre mine că am îmbătrânit și da, dacă mă uit la vârsta pe care o am în baschet, nu pot să nu fiu de acord. Cu toate acestea, dacă te uiți doar la mișcările mele de pe teren și mă întrebi cum mă simt, îți voi spune că mai am de jucat cel puțin 2-3 ani. Dar nu, mai vreau unul, maxim doi, după care voi alege cariera de antrenor. Sezonul viitor vreau să devin jucător român.”

 

 

 „Cred că România este o țară frumoasă, cu oameni frumoși și o consider ca a doua mea casă”, a mai declarat Troupe.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.