Sport
Prefaţa LPF la meciul Hermannstadt - Craiova: 'Orgolii rănite'

Universitatea Craiova joacă în seara aceasta, de la ora 21.45, la Mediaş, cu Hermannstadt, în etapa a 9-a a Ligii I. Partida va fi arbitrată de Marcel Bârsan, cel care a condus şi duelul dintre cele două echipe din finala Cupei României, din 2018, câştigată de Ştiinţa cu 2-0, pe Arena Naţională. 

Iată menţiunile de pe site-ul LPF despre meciul Ştiinţei cu Hermannstadt:

"26 iunie 2020, FC Hermannstad - Academica Clinceni 0-1 a fost singura partidă pierdută de sibieni în ultimele 15 meciuri disputate în campionat pe teren propriu, interval în care au mai înregistrat șase victorii şi opt rezultate de egalitate. Totuşi, elevii lui Ruben Albes vin după cea mai severă înfrângere suferită pe prima scenă, 0-5 cu FCSB (deplasare).

Doar o înfrângere au suferit craiovenii în actualul an calendaristic din postura de vizitatori, 1-4 cu FCSB (8 martie 2020), în rest nouă victorii, dintre care șase la limită.

FC Hermannstadt este echipa cu cele mai multe goluri marcate din faze fixe, șase dintre cele 10 reuşite fiind izbutite în urma unor momente statice.

7 dintre cele 13 goluri înscrise de olteni au fost reuşite în prima repriză, dintre care 4 între minutele 16-30.

FC Hermannstadt şi Universitatea Craiova s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de patru ori, de două ori s-au impus oltenii, un joc s-a încheiat cu victoria sibienilor, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

- Întâia confruntare a avut loc pe 6 octombrie 2018, Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 1-1, goluri înscrise de Elvir Koljic, respectiv Miluţă Blănaru.

- Singurul succes din contul sibienilor s-a consemnat pe 4 august 2019, FC Hermannstadt - Universitatea Craiova 2-1 (P. Petrescu, O. Viera / V. Constantin).

- Cea mai recentă întâlnire directă: 24 noiembrie 2019, Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 3-0, marcatori N.Bancu, Al. Cicâldău, O. Viera - autogol.

Cele două au mai fost adversare în finala Cupei României 2017-2018, când alb-albaştrii s-au impus cu 2-0 (Gustavo, Mitriţă) şi au dus întâiul trofeu în Bănie după o pauză de 25 de ani.

Cristiano Bergodi este neînvins în duelurile cu sibienii, palmaresul tehnicianului italian cuprinzând două victorii şi două rezultate de egalitate.

Mediile de vârsă:

FC Hermannstadt - 28 ani şi 5 luni, a doua cea mai mare din campionat;

Universitatea Craiova – 26 de ani.

Universitatea este echipa cu cei mai puţini jucători utilizaţi, doar 23 (5 străini). FC Hermannstadt s-a bazat pe 26 de jucători, 13 dintre ei fiind străini."

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.