Sport
Prin ce momente a trecut Craiova Maxima: „Am stat într-un hotel de curve” / Exclusiv

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a vorbit la Oltenia TV despre mai multe episoade prin care a trecut Craiova Maxima. „Sorinaccio” consideră că dacă ar fi avut condiții, Știința ar fi putut juca finala Cupei UEFA.

În sezonul 1981-1982, Universitatea a ajuns până în sferturile Cupei Campionilor Europeni, dar un episod inedit s-a întâmplat la deplasarea de la Copenhaga. Atunci, Știința a pierdut, scor 0-1, dar mai multe motive au stat la baza înfrângerii: „Am mers la Copenhaga, acolo am mers cu cursă de linie. Am făcut foamea. Aveam 14 dolari, iar din ăștia trebuia să plătești și mâncarea și să plătim și cazarea. Am stat la un hotel de curve, frate. Venea lumea cu cearceaf de pus pe pat și se duceau în camere, unde era patul gol și puneau acolo, la fel și cu perna și cu gagicile după ei. Am stat unde era mai ieftin. În ziua jocului s-a întâmplat ceva unic. Ca să putem să mâncăm, că nu aveam bani, am mâncat mușchi de vită doar noi, titularii. Ne-am strâns la masă, toată delegația, iar fripturi au mâncat doar 11 persoane. Ceilalți au mâncat cartofi fierți și cu pâine neagră.  S-au făcut sacrificii mari, am avut și calități fotbalistice foarte mari. Ne-au bătut 1-0 acolo, dar ne-au bătut cu noroc. Ei erau amatori și noi nu aveam probleme cu genul ăsta de echipe, dar atunci am ratat 7-8 ocazii. Ne mai trebuia câte un centrimentu la fiecare ocazie, reprezenta prospețimea aia. Totul pleca din foame. Îmi amintesc că am plecat și cu conserve după noi.”, a declarat președintele Universității Craiova la emisiunea „Fotbal Plus”.

 

Până la urmă, Craiova s-a calificat, după ce a câștigat returul cu 4-0. Cârțu a continuat și a spus că dacă erau tratați la fel ca Steaua și Dinamo ar fi putut juca finala Cupei UEFA: „Am fi putut juca finala dacă aveam o susținere ca cea a Stelei sau a lui Dinamo. Noi eram mai boemi. Am jucat semifinala Cupei UEFA și ne-am dus să stăm la ambasadă. Benfica nu a acceptat reciprocitatea și când echipele nu acceptau asta, pe noi ne distrugeau. Am plecat cu carne după noi, băgate în bidoane în care se băga brânza. Ne-au dat supe la plic la Lisabona. Despre ce vorbim, jucam semifinală europeană! Lumea era supărată că ne-a scos Benfica, dar uite ce condiții aveam. Dormeam în camerele de la ambasadă și nu era cine știe ce ambasadă, nici nu aveam perdele acolo. Ne trezeam când răsărea soarele.”

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.